Data en kaarten

Viggo Waas

De Meestervoorspeller

Cabaret

Viggo Waas – dertig jaar lang onderdeel van het succesvolle cabaretgezelschap NUHR – speelt ‘De Meestervoorspeller’. Maar wie is dat? Welke gedaanten neemt hij aan? Is het de profeet die komt vertellen over de Messias, orakelt hij over een betere wereld of vindt hij juist dat we onze kansen hebben verspeeld? Gelooft de Meestervoorspeller vooral in zichzelf?

Is de Meestervoorspeller Charles Aznavour of de joodse lijkensjouwer in de Tweede Wereldoorlog? Is hij een nomade reizend door zijn eigen verleden, of een charlatan gebruik makend van de angst van mensen voor de toekomst… is hij alle vier? Kijkt de Meestervoorspeller in de spiegel, maar ziet hij iemand anders? 

Dertig jaar speelde Viggo Waas samen met zijn vrienden Peter Heerschop, Joep van Deudekom en Eddie B. Wahr, als het succesvolle prijswinnende cabaretgezelschap NUHR.  Toen aan die samenwerking een eind kwam dreigde het zwarte gat. Dat zwarte gat werd opgevuld met structuurloos leven. 

Het schrijven van een roman, het schrijven van columns voor allerlei blaadjes en de radio, het presenteren van een radioprogramma, een opleiding tot trainer-coach voetbal, het trainerschap bij een amateurvoetbalclub, een voorzitterschap van een VVE, de dood van zijn moeder, de eenzaamheid van zijn vader, stiekeme optredens, een bezoek aan een parenclub, vakanties, het niet meedoen aan ‘Wie is de Mol?’, het werken aan zijn relatie, het bijna beëindigen van die relatie. Nu is het weer tijd om het toneel op te stappen. Het mag misschien vreemd klinken, maar dat vindt hij nog steeds het leukste wat er is. 

Viggo Waas was jaren ‘De Meestervoorspeller’ op de radio voor Edwin Evers bij Wereldkampioenschappen en Europese kampioenschappen voetbal en Olympische Spelen. Nu voorspelt hij voor Mattie en Marieke en Qmusic elke maandag de belangrijkste sportuitslagen.
 

Lees verder

 

Blauwe zaal

Prijzen

1e rang 20.00
2e rang 15.00
MTK 10% korting 18.00
CJP 1e rang 15.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “De NUHR-mannen staan er nu alleen voor. Viggo Waas trapt af met een sterk programma…. strak geregisseerd… Waas kan jongensachtig innemend en overtuigend vertellen.”
Theaterkrant
  “Waas heeft een fijne dynamiek en weet op momenten te verrassen en te ontroeren.”
De Telegraaf
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief