Data en kaarten

Hoe ik talent voor het leven kreeg

Een theatrale ontmoeting van verschillende werelden

Theater

Rodaan al Galidi schreef over de negen jaar die hij in een AZC zat het veelgeprezen boek ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’. Nu vertelt een prachtige cast van acteurs en musici zijn bijzondere verhaal, samen met tientallen statushouders.

Het vertelt een indringend en humoristisch verhaal over Semmier Kariem, die asiel aanvraagt in Nederland. Semmier droomt van een nieuw leven, maar het AZC wordt voor hem een bijna magisch dorp waar hij eindeloos moet wachten. Al Galidi schetst in ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’ op een rauwe en verrassend grappige manier niet alleen een beeld van het asielbeleid, maar ook van de Nederlandse samenleving. 

In deze kleurrijke, humoristische en indringende voorstelling komen theater, muziek en dans samen tot een groots opgezet theaterspektakel. Een prachtige cast van acteurs en musici vertellen Al Galidi’s bijzondere verhaal samen met tientallen statushouders. 

De gezelschappen WAT WE DOEN, het Amsterdams Andalusisch Orkest, George & Eran Producties en ICK Amsterdam bundelen hun krachten en zetten het AZC op het toneel als een dorp met eigen wetten en regels. Door de ogen van Semmier bezien, nemen de spelers het publiek mee de soms bizarre levens in van de mensen die er wonen en werken. Ze proberen vaak het goede voor zichzelf en anderen te doen, maar raken hopeloos verstrikt in het systeem.

De theaterbelevenis ‘Hoe ik talent voor het leven’ kreeg, speelt zich af op het toneel en de foyer. Na afloop is er door heel het theater eten, muziek en ruimte voor spelers en publiek om elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan.

Lees verder

 

Rode zaal

Prijzen

1e rang 25.00
2e rang 20.00
3e rang 15.00
3e rang 15.00
MTK 10% korting 22.50
CJP 1e rang 18.75

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Nederland had mij drie dingen geleerd: niet meer respect hebben voor Europa dan voorzichtigheid. Een nette leugen is beter dan de rommelige waarheid. En ik kende nu het verschil tussen een omafiets en een vrouwenfiets.”
Uit het boek ?Hoe ik talent voor het leven kreeg


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief