Data en kaarten

Juffenballet

Bontehond & Maas theater en dans

Familie
6+

‘Juffenballet’ is een avonturenverhaal met dans, vette decorwisselingen en humor, waarin een stel juffen overdag het goede voorbeeld geven, maar na het luiden van de schoolbel hun haren losgooien. Ze gebruiken huiswerk om een fikkie te stoken, dansen wild en brouwen mengsels en geniepige plannetjes om de schooldirectrice van de troon te stoten.

De schooljuf: een vertrouwd figuur die dagelijks voor de klas staat, dingen op het bord schrijft en geduldig schriften controleert. Maar wat doet ze als je het klaslokaal verlaat? Is de juffrouw dan nog wel een juf? En waar gaat ze dan naar toe? Wat is het geheime leven achter het schoolbord?

In ‘Juffenballet’ blijkt de koffiekamer een portaal naar een andere wereld. Op een open plek in het bos, in de maneschijn, ontmoet een stel juffen elkaar. Ze gebruiken het huiswerk om een fikkie te stoken, dansen wild en uit de maat en brouwen mengsels en geniepige plannetjes. Plannetjes om de schooldirectrice, een oude hippie met flowerpoweridealen, van de troon te stoten. Ze willen de school vernieuwen met strakke regels en prestatiedruk. Een strijd tussen vrijheid en orde barst los. Maar dan komt er een nieuwe juf. Kan zij de boel redden? 

Gooi Harry Potter, de heksen van Roald Dahl, Superjuffie en De Luizenmoeder op een hoop en je hebt ‘Juffenballet’. Een bokkig avonturenverhaal voor zes jaar en ouder waarin het klaslokaal net zo makkelijk een wild bos kan zijn. Waarin juffen overdag het goede voorbeeld geven, maar na het luiden van de schoolbel hun haren losgooien. Een voorstelling voor de hele familie met veel dans, vette decorwisselingen, humor en af en toe een zielig liedje. 

Wild-uit-de-maat-dans-disco
Dans je eigen juffenballet in de foyer. Na afloop van de voorstelling word je door de juffen uit de voorstelling uitgenodigd op de dansvloer. Lekker dansen is het devies! Van ballet tot salsa, tot Afrikaans en hiphop. Maar ook eigenwijze stijlen zoals lui dansen, vals dansen of waterdansen worden aangemoedigd door de juffen. 

Lees verder

 

Rode zaal

Extra bij deze voorstelling:

Verjaardagsfeestje

Een unieke manier om de verjaardag van uw kind te vieren. Er wordt een speciaal hoekje gereserveerd waar u met de kinderen taart kunt eten, cadeautjes kunt uitpakken en/of naar een workshop gaan. De Meervaart heeft een verrassing voor de jarige. Klik hier voor meer informatie / opgeven.

Prijzen

1e rang 20.00
2e rang 15.00
3e rang 10.00
Kinderprijs (1e rang) 15.00
Kinderprijs (2e rang) 12.50
Kinderprijs (3e rang) 10.00
MTK 10% korting 18.00
CJP 1e rang 15.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief