Data en kaarten

Scapino Ballet Rotterdam

Holland & Le Chat Noir

Dans

Twee topstukken door één van de succesvolste Nederlandse choreografen in één voorstelling: ‘Holland & Le Chat Noir’ van Ed Wubbe. In dit sfeervolle tweeluik wordt de toeschouwer aan de hand van bruisende en theatrale dans meegenomen naar de Gouden Eeuw en de Parijse revue. 

Alleen al het toneelbeeld van ‘Holland’ is adembenemend, met een oer-Hollandse wolkenlucht in de stijl van Van Ruysdael en op de 17e eeuw geïnspireerde kostuums. ‘Holland’ gaat terug naar de Gouden Eeuw, naar de kiem van de Hollandse identiteit. Met strak geregisseerde groepsstukken, doorkruist met opzwepende vrije solo’s, laat de choreografie op magistrale wijze ons dubbele gezicht zien. Nederland als de natie van de koopman en de dominee. 

Ook ‘Le Chat Noir’ is onmiskenbaar een creatie van Ed Wubbe: theatraal, vol energie en emotie. Het stuk is een dansante en muzikale ode aan Parijs. In ‘Le Chat Noir’ komt het gelijknamige en fameuze Parijse theatercafé rond 1900 opnieuw tot leven in een bruisende mix van muziek, dans, en variété. Achter de flamboyante artiesten en de glans van het theaterleven schuilt ook eenzaamheid en vergane glorie. Opzwepende operettemuziek en een nieuwe versie van de can can worden afgewisseld met ontroerende solo’s op muziek van Brel en Piaf.

 

Rode zaal

Extra bij deze voorstelling:

Voorgesprek

Deze voorstelling bevat een inleiding en wordt verzorgd door de regisseur, een muziekdeskundige of een theater/dansspecialist. Aanvang is 3 kwartier voor de voorstelling en aanmelden is niet nodig.

Prijzen

1e rang 30.00
2e rang 25.00
3e rang 20.00
MTK 10% korting 27.00
CJP 1e rang 22.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Mooi ook zijn de details in het bewegingsmateriaal, als een soort leidmotief komen ze terug, de handen die als in een klompendans op de heupen staan geplant”
de Volkskrant over 'Holland'
  “Opzwepend en dynamisch. Met sensationele groepsdansen en razendsnelle solo's.”
Dance Europe over 'Holland'
  “Met sterke beelden heeft hij het levensgevoel van een land in zijn ballet gevangen. Zijn stuk is een hommage aan de grote Nederlandse danskunst”
Neue Z├╝rcher Zeitung over ''Holland''
  “Onmiskenbaar een creatie van Ed Wubbe: theatraal, vol energie, emotie en hier en daar wat relativerende humor.”
Noordhollands Dagblad over 'Le Chat Noir'
  “Indrukwekkende dans.”
De Groene Amsterdammer over 'Le Chat Noir'
  “Fantastisch ballet.”
de Volkskrant over ''Le Chat Noir''


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief