Data en kaarten

Kris Verdonck e.a.

SOMETHING (out of nothing)

Dans

In ‘SOMETHING (out of nothing)’ dwalen figuren rond in theaters en musea, tussen kunstwerken, objecten en machines. Het zijn vaak niet meer dan silhouetten, schaduwen, levende sculpturen: een negatief van het leven.

Deze nieuwe voorstelling en tentoonstelling van Kris Verdonck / A Two Dogs Company en ICK Amsterdam presenteert de mens, de performer, als spook een in wereld die zelf steeds meer ‘bespookt’ wordt door technologieën, nakende destructie en tanende democratieën. Performers en robots lopen door elkaar heen, nauwelijks van elkaar, of zelfs van het decor, te onderscheiden; levende en dode materie delen dezelfde ruimte.

‘SOMETHING (out of nothing)’ bestaat uit twee delen, een museaal gedeelte, en een theatraal gedeelte. De voorstelling loopt letterlijk over van het museum in het theater en vice versa.

Kris Verdonck
Kris Verdonck is geschoold in beeldende kunst, architectuur en theater. Deze drie disciplines komen terug in zijn werk: hij bespeelt het grensgebied tussen beeldende kunst en theater, tussen installatie en performance, tussen dans en architectuur. In zijn werk schuilt een eigen interpretatie van het lichaam in opstand, met name in zijn fascinatie voor de relatie tussen mens en machine. Kris Verdonck maakt in 2017 een herwerking van 'I/II/III/IIII' en de theatervoorstelling 'Conversations (at the end of world)' en in 2019 een nieuwe creatie met dansers van ICK.

ICK, onder leiding van Emio Greco en Pieter C. Scholten, is een gezelschap én platform voor de hedendaagse dans dat internationale dansvoorstellingen produceert, samenwerkingen aangaat met kunstenaars en tal van research –en educatieve projecten initieert. Het gezelschap ontving diverse prestigieuze prijzen en heeft de afgelopen twintig jaar over de hele wereld getoerd.

ICK creëert in huistheater de Meervaart een danshaven in Amsterdam Nieuw-West waar kleinschalige lokale projecten en internationale producties elkaar afwisselen en waar ingezet wordt op de dansontwikkeling in de stad.

Lees verder

 

Rode zaal

Prijzen

1e rang 30.00
2e rang 25.00
3e rang 20.00
MTK 10% korting 27.00
CJP 1e rang 22.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief