Data en kaarten

SOMETHING (out of nothing)

Kris Verdonck & ICK Amsterdam

Waar dans en beeldende kunst elkaar ontmoeten

Dans / Beeldende Kunst
  • Deze voorstelling heeft al plaatsgevonden

In ‘SOMETHING (out of nothing)’ dwalen figuren rond in theaters en musea, tussen kunstwerken, objecten en machines. Het zijn vaak niet meer dan silhouetten, schaduwen, levende sculpturen: een negatief van het leven.

  “De zucht naar vooruitgang heeft hier geleid tot de apocalyps. Vijf dansers zonder gezicht en in anonieme zwarte bodysuits schakelen elke vorm van menselijkheid uit. De snoeiharde cellobegeleiding – krassend, hissend, snerpend – van Leila Bordreuil draagt bij aan het gevoel van het einde der tijden.”
Trouw
  “Als meditatie en exposé, als pamflet en schildering is ook dit choreografische werk zeer effectief, juist in de manier waarop het onverschilligheid ensceneert, verwondering wekt, belang en betekenis op een sugestieve manier organiseert. En dat is gewaagd in het theater van vandaag, waar entertainment en snelle, simpele boodschappen vaak de boventoon voeren.”
Theaterkrant
  “Heb ook erg “genoten” van de supertrage ontwikkeling van de voorstelling. Een maker die de tijd durft te nemen en het publiek niet wil pleasen . Een voorstelling die hopeloos en zwart durft te zijn, nergens antwoorden geeft. Een flinke zit die aan het einde wordt beloond met een super apotheose in geluid en beeld. Fijn dat dit soort theater er nog is.”
Bezoeker spring Dance Utrecht
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief