Data en kaarten

Lacrimosa

Yentl en de Boer

Let op: deze optredens vinden plaats in november 2020 (niet 2019)

Cabaret

Nee, dat klinkt niet vrolijk nee. Lacrimosa. Het betekent zoiets als ‘diepbedroefd’. Of ‘tot tranen geroerd’. Absoluut een in-en-in trieste titel. Treurigheid, eenzaamheid, onzekerheid. Bah zeg. Maar ja, zonder tranen geen leven. 

Luidkeels zingend over straat gaan, bestaat niet zonder de schorre keel van de volgende dag. Je kunt niet als een Tarzan door de jungle slingeren zonder er een oksel vol bloedzuigers aan over te houden. 

De derde voorstelling van Yentl en de Boer is een ode aan de treurige kanten van ons mens-zijn. Toch kunnen de zakdoeken thuisblijven: de leukste liedjesmakers van Nederland maken er een groot feest van. 

Muzikaal gaan ze verder, hun teksten zijn nog raker, en de sketches nog grappiger. Wat dat betreft had een vrolijker titel niet misstaan. Maar ja, soms is het niet anders.

U kunt Yentl en Christine kennen van hun muzikale bijdrage aan RTL Late Night en Opium TV. Het cabaretduo ontving de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied (‘Ik heb een man gekend’), werd genomineerd voor de Neerlands Hoop (de prijs voor de meest belovende theater­makers met het grootste toekomst­perspectief) en sleepte dit jaar hun tweede nominatie binnen voor de Annie M.G. Schmidtprijs met het nummer ‘Stop de Tijd’. Pers en publiek prijzen hun kraakheldere samenzang, sterke teksten en bizarre fantasie.

Afgelopen seizoen kregen ze louter lovende recensies voor hun concertreeks ‘Yentl en de Boer in Concert’ en hun tweede cabaretprogramma ‘Magie’. 

Lees verder

 

Blauwe zaal

Prijzen

1e rang 22.00
2e rang 17.00
MTK 10% korting 19.80
CJP 1e rang 16.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Een show die het onmiskenbare authentieke talent van Yentl en De Boer vet onderstreept.”
Algemeen Dagblad over ‘Magie’
  “Uitstekende balans tussen grappig en vertederend.”
NRC Handelsblad over ‘Magie’
  “Met Magie zet het duo Yentl en De Boer zichzelf definitief op de kaart.”
De Telegraaf over ‘Magie’
  “Spatzuivere harmonieën… onwrikbare tweestemmigheid.”
Dagblad van het Noorden over ‘Magie’
  “Geestig en lekker vilein.”
Het Parool over ‘Magie’
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief