Data en kaarten

What's Cooking at ICK?

verschillende makers

Dans

Zondag wordt de Meervaart overgenomen door jong geweld en levenskrachtige senioren. Onder de slogan What’s Cooking at ICK? presenteren makers uit de Artist Space spannende schetsen van hun voorstellingen. Met o.a. werk van Amos Ben-Tal, CHRONOS, Chris Guerematchi, Karel Tuytschaever, Elisa Zupinni én het danscollectief voor 60+ Dance Connects. Ook zal de maker die gekozen wordt door de Jury van het Italiaanse dansplatform (New Italian Dance Platform) acte de présence geven tijdens ICK’s blik in de keuken.

The sea is where you think it is
CHRONOS

Een dansvoorstelling van CHRONOS over de oneindige hoeveelheid keuzes en mogelijkheden die we ieder moment hebben. The sea is where you think it is is een gedeelde ervaring tussen publiek en dansers waarin we samen het hier en nu onderzoeken en ondervinden. CHRONOS kijkt voorbij de conventionele theaterregels en dompelt het publiek onder in de playground die het podium kan worden.

Drie dansers zetten een fysieke voorstelling neer waarin het naast elkaar ervaren van de ruimte en de schoonheid hiervan een zwaartepunt vormen. CHRONOS vindt en onderzoekt, door middel van water en textuur, nieuwe manieren van bewegen die vloeiend, paradoxaal en spannend zijn.

The sea is where you think it is is een coproductie van Dansmakers Amsterdam en ICK en wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stichting Janivo en de Gravin van Bylandt Stichting. 

White noise
CHRISTIAN GUEREMATCHI & GUILLERMO BLINKER

Het duet 'White Noise' is een cross-over tussen dans en spoken word, waarin zowel het ‘zwarte’ lichaam als de ‘zwarte’ stem centraal staan. Christian Guerematchi en Guillermo Blinker (OTION) onderzoeken hoe de dominante normen en waarden van een cultuur het eigen geluid van het individu beïnvloeden. Theaterkrant noemde het een “krachtig statement over racisme en zelfhaat”.

Guerematchi liet zich voor zijn choreografie inspireren door Blinkers krachtige gedichten, die op vloeiende wijze worden gecombineerd met zang.

ICKFEST
Huisgezelschap ICK Amsterdam, platform voor de hedendaagse dans, en de Meervaart presenteren voor de derde keer het ICKFEST in Nieuw-West: een driedaags dansFESTijn met premières, spannend werk van talentvolle makers, uitdagende workshops, experimentele popups en afterparty!

 

Bekijk de gehele programmering van het ICKFEST via deze link.

Lees verder

 

Blauwe Zaal, ongeplaceerd

Prijzen

Prijs 17.50
CJP 13.25
MTK 10% korting 15.75

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief