Data en kaarten

Oxville Cinema

Noces

Onderdeel van Filmfestival Emancipatie Nieuw-West (FEN)

Film
12+

De band tussen Zahira en haar familie wordt onder druk gezet wanneer ze volgens Pakistaanse traditie moet trouwen met een man die ze nog nooit heeft ontmoet.

"We moeten een beetje met onze tijd meegaan", zegt Zahira's moeder lachend. Zahira is achttien en mag vanuit haar ouderlijk huis in België via Skype - heel modern - kennismaken met drie huwelijkskandidaten in Pakistan. Zahira heeft haar twijfels, maar wil haar ouders een plezier doen. De familiebanden zijn immers hecht en liefdevol.

Maar tussen de verwachtingen en tradities van haar ouders en de westerse levensstijl waar Zahira ook mee is opgegroeid, zitten vrijwel onoverbrugbare verschillen. Een ongeplande zwangerschap is een extra complicerende factor in het leven van deze jonge, vrijgevochten vrouw die verscheurd wordt tussen twee werelden. Zahira staat voor een onmogelijke en tragische keuze.

Deze filmvertoning is onderdeel van het Filmfestival Emancipatie Nieuw-West (FEN).

Van maandag 11 tot en met woensdag 13 november vindt de eerste filmweek in Amsterdam Nieuw- West plaats die in het teken staat van emancipatie. Met deze films willen we inspirerende mensen in beeld brengen die strijden voor gelijke kansen, vrijheid en gelijkwaardigheid. Maar we willen ook mensen uit Nieuw West samenbrengen en tijd doorbrengen met degenen die normaal niet in de schijnwerpers staan.

Kom daarom naar een filmvertoning met de bezoekers van de emancipatiecentra in Amsterdam Nieuw West. Moeilijke thema’s worden niet uit de weg gegaan maar juist met elkaar besproken tijdens een nagesprek na elke film.

Het filmfestival wordt georganiseerd ter ere van het afscheid van Joke Kop als manager van de emancipatiecentra Vrouw en Vaart en Daadkr8. Zij speelde jarenlang een centrale rol als inspirator en aanjager van allerlei nieuwe initiatieven. Door haar inzet, passie en open houding zijn maatschappelijke, innovatieve projecten voor vrouwen en mannen in Nieuw-West tot wasdom gekomen en met elkaar verbonden.

Taal: Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 12, geweld

Regisseur: Stephan Streker

Cast: Lina El Arabi, Sébastien Houbani, Babak Karimi

Genre: Drama

Lengte: 98 min.

Jaar: 2016

Land: België, Pakistan, Luxemburg, Frankrijk

Lees verder

 

Blauwe zaal

98 minuten

Prijzen

1e rang 9.00
MTK 10% korting 8.10
CJP 1e rang 7.00
Cinevillepas Gratis


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief