Data en kaarten

Oxville Cinema

Noces

Film
12

De band tussen Zahira en haar familie wordt onder druk gezet wanneer ze volgens Pakistaanse traditie moet trouwen met een man die ze nog nooit heeft ontmoet.

"We moeten een beetje met onze tijd meegaan", zegt Zahira's moeder lachend. Zahira is achttien en mag vanuit haar ouderlijk huis in België via Skype - heel modern - kennismaken met drie huwelijkskandidaten in Pakistan. Zahira heeft haar twijfels, maar wil haar ouders een plezier doen. De familiebanden zijn immers hecht en liefdevol.

Maar tussen de verwachtingen en tradities van haar ouders en de westerse levensstijl waar Zahira ook mee is opgegroeid, zitten vrijwel onoverbrugbare verschillen. Een ongeplande zwangerschap is een extra complicerende factor in het leven van deze jonge, vrijgevochten vrouw die verscheurd wordt tussen twee werelden. Zahira staat voor een onmogelijke en tragische keuze.

Taal: Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 12, geweld

Regisseur: Stephan Streker

Cast: Lina El Arabi, Sébastien Houbani, Babak Karimi

Genre: Drama

Lengte: 98 min.

Jaar: 2016

Land: België, Pakistan, Luxemburg, Frankrijk

Lees verder

 

Blauwe zaal

98 minuten

Prijzen

1e rang 9.00
MTK 10% korting 8.10
CJP 1e rang 7.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief