Data en kaarten

De Uitvinders van Hiphop

Paradiso Producties

Familie
9+

‘De Uitvinders van Hiphop’ is een voorstelling voor kinderen vanaf negen jaar (bovenbouw) over de oorsprong en ontwikkeling van hiphop. Want al is hip hop nu alom aanwezig, ooit bestond hip hop nog niet. Hip hop bestaat omdat iemand, ooit, ergens, besloot te gaan rappen over een beat.

Deze voorstelling vertelt dat verhaal:  hoe wijkfeesten in de Bronx en Harlem de hele wereld hebben veroverd met wat daar in de jaren ’70 op straat gebeurde. Zodat je na dit programma begrijpt hoe Ronnie Flex, Latifah, Li’l Kleine en Fresku nog steeds voortborduren op waar Grandmaster Caz en andere pioniers in New York mee zijn begonnen. 

Tijdens deze voorstelling interviewt onze host Niek Barendsen rapper en special guest Snoop Dogg, gespeeld door acteur Sergio Romero IJssel. Aan de hand van video-archiefmateriaal en live performances van VJ Supreme Cuisine en Dj SP vertelt Snoop Dogg over de begindagen van hip hop en ontwikkeling ervan tot nu. De voorstelling eindigt met een afterparty!

Niek Barendsen schreef het script van de voorstelling en treedt op als host. Hij is onder meer bekend van zijn sketches voor Het Klokhuis en de series ‘Welkom in de 80-jarige oorlog’ en ‘Welkom in de jaren ‘60’.

Acteur Sergio Romero IJssel is vooral bekend door zijn rol van Romeo Sanders in de AVROTROS-serie Flikken Maastricht. Daarnaast acteert hij o.a. in sketches bij Het Klokhuis, Comedy at Work en De Dino Show.

Vj Supreme Cuisine, alias Menno Spieker, verzorgt de visuals. Hij is vj, graphic designer, motion graphic designer en party organisator. Voor ‘De Uitvinders van…’ combineert hij beeldredactie met vj skills.

DJ SP, alias Stefano Pugliese verzorgt de muziek tijdens deze voorstelling en afterparty. 

Voertaal: Nederlands.

‘De uitvinders van Hiphop...’ is een initiatief en productie van Paradiso. 'De Uitvinders van Hiphop' maakt deel uit van een serie van vier over de oorsprong van verschillende muziekstromingen. Naast hiphop zijn er eerder dit jaar in Paradiso edities over Pop en Soul & RnB te zien geweest. Een editie over dance volgt nog. 

Deze voorstelling in de Meervaart is mede mogelijk gemaakt door stadsdeel Nieuw-West.

Lees verder

 

Blauwe zaal

Extra bij deze voorstelling:

Verjaardagsfeestje

Een unieke manier om de verjaardag van uw kind te vieren. Er wordt een speciaal hoekje gereserveerd waar u met de kinderen taart kunt eten, cadeautjes kunt uitpakken en/of naar een workshop gaan. De Meervaart heeft een verrassing voor de jarige. Klik hier voor meer informatie / opgeven.

Prijzen

1e rang 12.50
2e rang 7.50
MTK 10% korting 11.25
CJP 1e rang 9.25

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief