Data en kaarten

Hotel Modern & Arthur Sauer

Ons Wereldrijk

Theater

Een enorme maquette van de Indonesische archipel vult het podium: we zien rijstvelden, oerwouden, moskeeën, dorpjes en steden. Het miniatuur-eilandenrijk wordt bevolkt door honderden poppetjes van 8 cm groot. Hotel Modern laat met ingenieus poppenspel zien hoe het kolonisatieproces zich heeft voltrokken.

Het verhaal begint in de 17e eeuw. We zien Javaanse prinsessen eeuwenoude hofdansen uitvoeren, en markten waar kruidnagel, nootmuskaat en peper verkocht wordt. We volgen het spoor van de ondernemende Nederlanders die met machtige zeilschepen bij de eilanden aankomen, op zoek naar kostbare specerijen. Om hun handel veilig te stellen, nemen ze sterke huurlegers mee en gaandeweg krijgen ze steeds meer eilanden in hun greep. We zien hoe kanonnen bulderen, schepen zinken, dorpen in vlammen opgaan en hoe vorsten niet alleen hun specerijen, maar ook hun ziel aan de Nederlanders verkopen.

Theatergroep Hotel Modern bouwt in het theater miniatuurwerelden waarin spelers honderden  poppetjes manipuleren en met minicamera's filmen. De beelden worden op een groot scherm geprojecteerd en live voorzien van een soundtrack. Hotel Modern speelt over de hele wereld en won vele prijzen, waaronder de Wim Meilink Oeuvreprijs.

De aanleiding voor het maken van ONS WERELDRIJK vonden we in de familiegeschiedenis van Hotel Modern-kernlid Herman Helle, wiens ouders in Nederlands-Indië geboren zijn. Voor de research gingen we te rade bij Indonesische kunstenaars, bij historici en Nederlanders met een Indische achtergrond.

Het Nationaal Theaterweekend, ’t leukste weekend van het jaar! Nederland viert theater met verrassende voorstellingen én vele gratis activiteiten, in meer dan 80 theaters in Nederland.

Lees verder

 

Blauwe zaal

Prijzen

1e rang 10.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Ons wereldrijk is door de toewijding en humor van Hotel Modern nooit ondraaglijk zwart.”
Volkskrant
  “De maquettes zijn, zoals altijd bij Hotel Modern, een lust voor het oog, vol ingenieuze vondsten en details. Ons Wereldrijk mag misschien een tikje te didactisch zijn, er wordt genoeg fundament gelegd voor wat een fascinerende trilogie kan worden.”
Parool
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief