Data en kaarten

Ajax Forever

Een unieke theateravond met Sjakie, Simon en Raffie

Sjaak Swart, Simon Tahamata en Rafael van der Vaart op de planken

Theater
  • di 17 dec 20:15 uur
    Uitverkocht

Aan de hand van interviewer Eddy van der Ley, en ondersteund door (wedstrijd)beelden uit hun Ajax-periode, verhalen de iconische ex-topvoetballers Sjaak Swart, Simon Tahamata en Rafael van der Vaart – stuk voor stuk publiekslievelingen - uitgebreid over hun diepgewortelde liefde voor de Amsterdamse club, over successen en tegenslag.

‘Mister Ajax’ Sjaak Swart, inmiddels 81 jaar, is deze avond de aanvoerder. Hij speelde een belangrijke rol in het grote Ajax dat in het begin van de jaren zeventig aan de wereldtop stond, met onder meer het drie keer op rij winnen van de Europa Cup 1. Hij speelde zijn hele carrière slechts bij één club, zijn club. En nog steeds maakt hij zich druk om zijn geliefde Ajax.

Swart wordt geflankeerd door Simon Tahamata, net als hij een schier ongrijpbare vleugelspits, die in 1971 binnenkwam bij de jeugd en tussen 1976 en 1980 met onnavolgbare dribbels de harten stal van de Ajax-supporters. In die periode vierde hij drie keer het landskampioenschap. Tahamata is sinds enkele jaren weer werkzaam in de jeugdopleiding van de Amsterdamse club. 

In de rug van Swart en Tahamata speelt deze avond de jongste van het stel, Rafael van der Vaart, ook al een product van de Amsterdamse jeugdopleiding. Van der Vaart debuteerde in 2000 op 17-jarige leeftijd in de hoofdmacht en de Golden Boy zou uitgroeien tot een van de beste spelers van zijn generatie. Tussen 2000 en 2005 pakte hij met Ajax onder meer twee keer de landstitel.

Het gaat een unieke avond worden in de Meervaart, met nooit eerder vertelde verhalen, waarbij de hoofdrolspelers ook ingaan op de actualiteit. Na de pauze krijgen de bezoekers de gelegenheid vragen te stellen aan de Ajax-iconen. En na afloop is er een meet & greet in de foyer.
 

Lees verder

 

Rode zaal

Exclusief pauzedrankje

Prijzen

1e rang 28.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief