Data en kaarten

Mabrouk

Nasrdin Dchar, Fadua El Akchaoui & Amsterdams Andalusisch Orkest

Theater

Vier samen met Nasrdin Dchar en Fadua El Akchaoui 50 jaar Marokkaanse migratie! ‘Mabrouk’ is een avond vol verhalen en gedeelde herinneringen in een uitbundige samensmelting van theater en live muziek door het Amsterdams Andalusisch Orkest. 

Nasrdin en Fadua dansen en zingen, vertellen over toen en gaan in gesprek over nu. Over de tijd die voorbij is, over de tijd waarin wij nu met elkaar leven en over de tijd die nog komen gaat. Marhaba! Welkom!

‘Mabrouk’ is een ode aan 50 jaar Marokkaanse migratie. Initiatiefnemer Nasrdin Dchar: “Een avond voor hen die dromen hebben opgeofferd voor een toekomst voor de kinderen die ze nog moesten krijgen. Een avond met een lach en een traan. Over Marokko. Over Nederland. Over jong zijn en oud zijn. Over generaties. Over dromen. Over overleven en leven en over afscheid en hoop.” 

50 Jaar Marokkaanse Migratie
14 Mei 2019 was het precies een halve eeuw geleden dat Nederland en Marokko een verdrag tekenden waarin de Marokkaanse arbeidsmigratie naar Nederland officieel werd geregeld. Met Mabrouk vragen Dchar, El Akchaoui en het producerende huis van Theater Zuidplein aandacht voor deze mijlpaal. 

'Mabrouk’ is een initiatief van Nasrdin Dchar, ondersteund door Fadua El Akchaoui, en wordt geproduceerd door Stage-Z, het producerende huis van Theater Zuidplein. Stage-Z maakt voorstellingen van NU met en voor een grootstedelijk publiek.

Fayage
'Mabrouk' maakt ook onderdeel uit van 'Fayage, de reis': een project in het teken van 50 jaar Marokkaanse migratie in Nederland.

Van 14 juni 2019 tot en met juni 2020 staat 'Fayage – de reis' in het teken van 50 jaar Marokkaanse migratie in Nederland, in 2019 precies 50 jaar geleden. Wij vieren dit verbond door stil te staan bij de betekenis van migratie voor Amsterdammers.

Dit doen we door terug te blikken naar het verleden, maar vooral ook betekenis te geven aan migratie in het heden voor de diverse generaties in Amsterdam. Met project Fayage
is het de bedoeling dat we de verhalen eren en een plek geven in de gezamenlijke geschiedenis. Meer informatie.

De voorstelling is mede mogelijk gemaakt door de Erasmusstichting, Gemeente Rotterdam, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland en Stichting Verzameling van Wijngaarden-Boot.
 

Lees verder

 

Rode zaal

Prijzen

1e rang 22.00
2e rang 17.00
3e rang 12.00
MTK 10% korting 19.80
CJP 1e rang 16.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief