Uw bezoek

Kaartverkoop

Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 - 14:00 uur via: 020 - 410 7777.
Via onze website kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week kaarten kopen.

Voor vragen kunt u mailen naar kaartverkoop@meervaart.nl.

Uw bezoek tijdens Corona

Verantwoord naar theater tijdens corona

In verband met de overheidsmaatregelen rondom het coronavirus biedt de Meervaart een aangepast programma met optredens voor max. 50 personen. Uw plaatsen zijn 1,5 meter verwijderd van andere plaatsen. Komt u niet uit hetzelfde huishouden? Bestel dan aparte plaatsen.

Wij zorgen voor een veilige omgeving tijdens uw bezoek. Ons gebouw is ingericht om voldoende afstand te kunnen houden en we volgen de veiligheidseisen en adviezen van de overheid en het RIVM.

In deze corona-periode vinden wij het belangrijk om een veilige omgeving te bieden voor alle bezoekers, medewerkers en artiesten en daarom hebben wij verschillende maatregelen getroffen.

Voor u en onze veiligheid en gezondheid vragen wij u de nieuwe maatregelen in acht te nemen. Wij wensen u een fijne voorstelling.

Uw bezoek in de Meervaart

 • Blijf thuis bij gezondheidsklachten (koorts, neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid) van uzelf/leden van uw huishouden van uzelf/leden van uw huishouden.
 • U dient een mondkapje te dragen tenzij u zit, in de zaal of aan een tafel (voor kinderen onder de 13 jaar geldt geen mondkapjesplicht).
 • Kom niet te vroeg. Een half uur voor aanvang programma openen wij onze deuren.
 • Kom ook niet te laat. Laatkomers kunnen helaas niet meer worden toegelaten tot de voorstelling.
   Bevestig aan de medewerker bij de entree dat u en de leden van uw huishouden klachtenvrij zijn.
 • Laat uw ticket(s) zien voor het raam van de receptie.
 • Gebruik de gel-dispenser bij de entree om uw handen te ontsmetten.
 • Neem uw jas mee de zaal in. De garderobe is gesloten.
 • De bar in de benedenfoyer is voor aanvang geopend voor consumpties en kleine verpakte snacks. U mag deze consumpties meenemen de zaal in.-  Er zijn maximaal 2 personen tegelijk toegestaan in de toiletruimte. Tijdens de voorstelling kunt u geen gebruik van het toilet.
 • Houd overal in en rondom het theater 1,5 meter afstand van anderen.
 • Volg de looproute die staat aangegeven.
 • Volg de aanwijzingen op van onze medewerkers.- Er zijn op diverse plaatsen handgel-dispencers aanwezig.
 • Contactpunten zoals deurklinken, knoppen, sanitair en meubilair worden door ons veelvuldig gereinigd.
 • Waar mogelijk blijven deuren zoveel mogelijk openstaan, zodat contact met deuren wordt vermeden.

 

In de zaal

 • Wij zorgen ervoor men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar.
 • Er is een maximum zaalcapaciteit van 50 personen in de Blauwe Zaal en Rode Zaal, zodat er voldoende afstand is tussen bezoekers.
 • U dient plaats te nemen op de stoelen die op uw ticket vermeld staan.
 • Alleen bezoekers uit één huishouden mogen naast elkaar zitten. U dient hier zelf bij het boeken rekening mee te houden.
 • Er zijn geen pauzes tijdens de voorstellingen.
 • De bar is na afloop van de voorstelling gesloten
 • Als een drankje bij uw bezoek is inbegrepen, kunt u die voorafgaand aan het optreden nuttigen aan een tafel in de foyer en/of meenemen de zaal in
Verkoop tickets
 • U kunt online tickets kopen of kaarten reserveren door te mailen naar kaartverkoop@meervaart.nl. U ontvangt een bevestigingsmail met een ideal-link voor de betaling
 • U kunt uw zitplaatsen kiezen in de plattegrond. Er kunnen maximaal 2 personen naast elkaar zitten. Voor speciale verzoeken kunt u mailen naar kaartverkoop@meervaart.nl.
 • U ontvangt een servicemail voorafgaand aan de voorstelling met verdere informatie over de maatregelen binnen de Meervaart.
 • Onze kassa is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 12:00-16:00 uur. U kunt ook gebruik maken van de chatfunctie op onze website. De balie/kassa van de Meervaart is open van maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 16:30 uur. Daarnaast is de kassa vanaf 30 minuten voor aanvang van voorstellingen open.

Zorg goed voor uzelf en anderen. Wij wensen u een fijne voorstelling.

Kaarten kopen

Betaalmogelijkheden
- Online kunt u betalen met behulp van iDeal, Visa/Mastercard, Paypal*, American Express, Podiumcadeaukaart, Kunst & Cultuurcadeaukaart, VVV cadeaukaart en VVV lekkerweg cadeaukaart.
- Aan de kassa kunt u betalen door middel van pin, Visa/Mastercard, American Express, Podiumcadeaukaart, VVV cadeaukaart, Kunst & Cultuurcadeaukaart en Theater- en concertbonnen. 

Groepsreserveringen door scholen met CJP Cultuurkaart zijn via de standaard betaalmogelijkheden maar ook via een weborder mogelijk.
*Voor betaling met paypal wordt per opdracht € 2,00 extra gerekend.

Boekingskosten
Bij iedere bestelling, zowel online als per mail, wordt door de kassa €1,50 boekingskosten gerekend. Dit is per bestelling, dus niet afhankelijk van de hoeveelheid kaarten die u besteld.

Leveringskosten
Indien u uw kaarten per post wilt ontvangen dan wordt er €3,25 aan extra kosten in rekening gebracht. Het verzenden van een e-ticket per mail is gratis.

Cashless theater
U kunt bij ons in het theater niet meer met contant geld betalen. 

Groepen
Voor groepsreserveringen (vanaf 11 personen) kunt u contact opnemen via 020 – 4107 77 77 (maandag t/m vrijdag van 12:00 tot 16:30 uur) of via kaartverkoop@meervaart.nl.

Cultureel Jongeren Pas (CJP)
Houders van een CJP-pas kunnen voor de meeste voorstellingen met 25% korting kaarten kopen aan de kassa. Reserveren mag ook per mail via kaartverkoop@meervaart.nl. Per CJP-pas geldt 25% korting voor één toegangskaart. De CJP-pas is persoonsgebonden en is bedoeld voor personen tot 30 jaar.

Geef theater cadeau!
Wij verkopen aan de kassa de Podium Cadeaukaart. U kunt de kaart van een zelf gewenste waarde voorzien.  Meer info op www.podiumcadeaukaart.nl.

Kaartverkoop door derden
Weet waar je koopt! Het beste kunt u kaarten kopen via de Meervaart. Voor sommige voorstellingen worden ook kaarten verkocht door officiële en door de Meervaart erkende (voor)verkoopadressen. Dit zijn: ANWB, Last Minute Ticket Shop (LMTS), Nationale Theater Kassa (NTK), Ticketmaster &  Bank Giro Loterij. Wij wijzen u erop dat het verboden is toegangsbewijzen met winstoogemerk aan derden door te verkopen.

Koop geen kaarten via niet-erkende verkooppunten. U betaalt vaak hoge prijzen en krijgt geen geld terug bij afgelasting van de voorstelling. Ook kunnen wij u toegang niet garanderen.

Zie voor meer informatie: www.weetwaarjekoopt.nl 

Algemene bezoekersvoorwaarden
De Meervaart hanteert de Algemene Bezoekersvoorwaarden van de Vereniging van Schouwburg en Concertgebouwdirecties (VSCD). Deze zijn gedeponeerd bij de Rechtbank te Amsterdam onder nummer 66/2012. U kunt hier klikken voor de bezoekersvoorwaarden.

Over uw kaarten

Kaarten annuleren?
Mocht u verhinderd zijn dan kunt u zonder enig bezwaar iemand anders de voorstelling laten bezoeken. Een kaartje is niet persoonsgebonden. Tot 2 dagen voor de voorstelling kan een kaart nog geretourneerd worden voor een tegoedbon. Kosten € 1,50 per kaart (geen kosten voor MTK-houders). Tot 4 weken voor aanvang van de voorstelling heeft u de mogelijkheid tot retourbetaling aankoopbedrag tegen € 4,00 aan kosten per kaart (€ 2 kosten voor MTK-houders). Boekingskosten worden nooit geretourneerd tenzij het om een annulering vanuit de Meervaart gaat.

Toegankelijkheid

Rolstoelplaatsen
De Meervaart is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Online bestellen van een rolstoelplaats is helaas niet mogelijk. Wanneer u bij het reserveren doorgeeft dat u een rolstoelplaats nodig heeft, kunnen wij (indien voorradig) de meest geschikte stoel(en) voor u reserveren. Let op; bij populaire voorstellingen zijn de rolstoelplaatsen al snel bezet. U kunt een rolstoelplaats reserveren door een mail te sturen aan kaartverkoop@meervaart.nl.

Slechthorend
Voor slechthorenden beschikt de Meervaart over geluidversterkende apparatuur. De apparatuur is te leen bij de kassa van het theater.

Alle publieksruimtes zijn via de lift bereikbaar. De lift bevindt zich voorin de entreehal. Op de begane grond bevindt zich het invalidentoilet.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief