Uw bezoek

Theaterreporters!


 

Maak kennis met onze theaterreporters! De Meervaart heeft 12 reporters tussen de 6 en 12 jaar oud rondlopen die onze familie en jeugdvoorstellingen beoordelen.

Ze bezoeken de voorstellingen en zijn daarbij extra alert op sfeer, decor, kostuums, muziek en lachgehalte. Elke voorstelling wordt beoordeeld met een aantal sterren. Benieuwd naar de meningen en sterren van onze reporters? Houd dan deze pagina in de gaten!

 

De Familie van Nielie II - 20 februari

Amaya

Ik verwachtte een hele leuke voorstelling omdat ik vorig jaar ook bij de voorstelling van de Familie van Nielie ben geweest en toe was het heel leuk. Dit jaar vond ik het iets kinderachtiger dan vorig jaar, maar dat kan ook komen omdat ik nu een jaar ouder ben.
Wat heel goed is, is dat er allerlei leeftijden meedoen met de familie van Nielie die passen bij iedereen. Bij mij paste de zus Pam het meest omdat ze ook tiener is. Ik herkende veel dingen die zij zei, want die zou ik ook kunnen zeggen.

Het einde van vorig jaar was het begin van de voorstelling dit jaar. Ik verwacht dat de voorstelling van volgend jaar ook zal starten, waar de voorstelling dit jaar eindigde. Dit vind ik heel leuk, alleen mensen die niet bij de eerste voorstelling zijn geweest snappen het misschien niet zo goed. Maar er komen ook nieuwe stukken in voor
De overgang van de kou naar de kampeerplek met grappige tentjes vond ik mooi. Want ze gingen door een raam.
Het echte verhaal was spannend voor kleine kinderen, maar voor mij een beetje te kinderachtig. Het verhaal van Pam was juist wel weer voor mij. Dat is wel speciaal. Het was ook grappig om te zien dat oma gelijk had, maar dat iedereen dacht ze gek geworden was. Dit past bij de belangrijkste zin de voorstelling ‘Het is niet altijd wat het lijkt dat het is’.
Er was ook een echte band bij de voorstelling met een accordeon, saxofoon, drum en viool. Heel cool dat het er echt is, want meestal komt het geluid uit een box. De muzikanten hadden niet alleen een rol als muzikant maar ook als campinggast.
Ik raad het aan voor kleinere kinderen tot en met 10 jaar. Als je als grote broer of zus ook mee mag of moet, dan is het leuk om op Pam te letten. Haar verhaal past dan wel bij je.

Ik geef deze voorstelling 3 sterren omdat het niet helemaal voor mijn leeftijd was. Maar wel voor iedere leeftijd een ander verhaal.

Inas

Jonathan is jarig en hij heeft een mysterisch pakketje gekregen. In het pakketje zit een robot. De robot kan alles. Dan mag Jonathan van zijn familie de plek kiezen waar ze op vakantie willen gaan. Hij kiest een camping. Zijn stiefzusje is er niet blij mee. De robot gaat ook mee op vakantie. Dan wil ineens de campingbaas het hart van de robot stelen, maar de hond had het hart doorgeslikt. De robot doet het dan niet meer omdat er soep op is gevallen. En Jonathan draagt dan de kleren van de robot en doet alsof hij de robot is. Zijn oma blijkt een spion te zijn en gaat de zaak uitzoeken waarom de campingbaas het hart van de robot wil hebben. Het blijkt een boef te zijn. Samen met Jonathan pakt ze de boef.

Ik vond het spannend omdat ik niet wist wie de campingbaas was.

Hamlet - februari 2019

Amaya

Ik ben bij de voorstelling Hamlet geweest. Ik had van tevoren niet een hele goede indruk van het verhaal, omdat ik het verhaal niet kende. Ik weet wel dat de voorstellingen van het theater Rotterdam altijd heel leuk en grappig zijn. Het verhaal ging over de kroonprins Hamlet.

Hij was erg aan het puberen en ging naar Amerika om te surfen. Iedereen vond het super jammer dat hij wegging. Hij kwam eerder terug om een speciale reden. Hij was erg geschrokken.
In deze voorstelling doen ook kinderen mee, ik vind dat superleuk. En het decor is ook supermooi met coole effecten en kamers. Soms zag je wel een beetje van het stuk achter en naast het podium.

Er komen ook stukjes in voor die je zeker gaat onthouden. Over straattaal en andere gekkigheden. Een zin is heel belangrijk: Zet’s the question!

In het begin gaat de dood (dat is de presentator van het verhaal Pierlala) vertellen over de kandidaten die de rol van Hamlet willen gaan spelen. In dit stuk komen grapjes voor, die bij de tijd van nu horen. Ik vind het ook leuk dat een paar mensen verschillende rollen hebben. Sommigen hebben er zelfs 4!

Deze voostelling is wel 8+ omdat er veel doden vallen en omdat het over de dood gaat. Daarnaast is er ook nog iemands geest.

De liedjes zijn dit jaar van Queen; je herkent sommige liedjes zeker maar met een andere tekst. De voorstelling is zeker leuk voor (bijna) de hele famillie.
Ik geef deze voorstelling 4,5 ster omdat het een hele leuke en bijzondere voorstelling was. Als je het leuk vindt om naar een grappige, spannende en superleuke voorstelling te gaan, dan moet je er zeker naar toe.

Veel plezier alvast!

Tobias

Ik vond het een superleuk en grappig toneelstuk.

Het verhaal gaat over een kroonprins in Denemarken, hij heet Hamlet. Maar als hij alleen op reis gaat naar Amerika, gaat zijn vader dood in Denemarken. Hamlet komt meteen naar huis. Hij hoort dat zijn oom koning is geworden en zijn moeder met zijn oom is getrouwd. Daarna gebeuren er nog een heleboel dingen, maar dat kan ik niet verklappen. Wat ik wel alvast kan zeggen is dat de decors prachtig waren, vooral hoe ze de zee hadden gemaakt, de golven leken net echt.
Er speelden kinderen mee in verschillende rollen. Dat vond ik heel bijzonder. Ze waren skeletjes, bloemetjes en ook de president van Duitsland met een zwaard en een schild in hun handen!
En…er is ook een presentator in het toneelstuk. Geen gewone, maar het is een skelet!!! Hij deed het echt heel grappig.

Het allermooiste en spannendste vond ik het gevecht met zwaarden.
Ik geef deze voorstelling 5 sterren. Je moet dit toneelstuk komen zien!

Lynn-Morgan

Hamlet is een verhaal van Shakespeare het speelt in de middeleeuwen maar ook nu.
De hoofrolspeler is Hamlet een prins uit Denemarken. Hij studeert in het buitenland en hij is een surfer. Zijn vriendinnetje heet Ophelia. Ze is de dochter van Pollonius.
Na de dood van zijn vader gaat Hamlet terug naar Denemarken. Zijn moeder is dan al hertrouwd met zijn oom Claudius.

In een droom vertelt zijn vader aan hem dat hij is vermoord door zijn broer. Hamlet wil maar 1 ding en dat is wraak nemen op Claudius voor de moord op zijn vader.
Hij probeert van alles maar durft ook niet echt en dan gaat het mis...Hij vermoord per ongeluk Pollonius, de vader van Ophelia en de raadsman van de nieuwe koning Claudius.

Er gebeurt veel in dit toneelstuk eigenlijk is het een musical. Met Nederlandse covers op liedjes van Queen. Het decor was echt geweldig, zoveel om naar te kijken. De liedjes, de woordgrapjes en het spel van de acteurs ik vond het allemaal echt erg goed.
Een aanrader!

Inas

Er waren acht landen. En voor elk land was er iemand die auditie deed voor de rol van Hamlet. België had gewonnen en mocht het verhaal van Hamlet spelen.

Hamlet ging voor een jaar naar Amerika toe. Zijn ouders de koning en koningin bleven in Denemarken. Toen hij terug kwam was zijn vader overleden door een slange beet. Zijn oom Claudius werd koning en hij was getrouwd met Hamlets moeder de koningin. Hamlet was het hier niet mee eens. Hij kwam erachter dat zijn oom zijn vader had vermoord. Ze stuurde hem naar een kliniek in Schotland. Zijn vriendin ging hem achterna en overleed in de zee. Hamlet kwam terug en deed een gevecht. Wie er won zie je in de show.

Het was spannend en grappig. Ik geef de show 5 sterren.

Lena

Ik vond de musical Hamlet heel erg leuk het was heel grappig maar ook best zielig.
Het gaat over de jongen Hamlet hij is een echte puber prins. Zijn vader gaat dood en hij moet van de geest van zijn vader zijn oom vermoorden. Dat vind hij heel lastig want hoe moet je nou iemand dood maken en hoe.

Het decor was super mooi en ze hadden muziek van Queen gebruikt maar de tekst hadden ze veranderd. Er speelden verschillende typetjes in de voorstelling. Zo had je de gemene oom van Hamlet maar er waren ook twee skeletten die presentator speelden.

Ik geef deze voorstelling 5 sterren het is een echte aanrader alleen denk ik dat je het goed begrijpt als je 8+ bent.

Amelius

TE ZIJN OF NIET TE ZIJN, DAT IS DE VRAAG!
De voorstelling ging over Hamlet, die zijn vader kwijt raakte. Zijn oom Claudius trouwt met zijn moeder. Niemand gelooft in Hamlet. De voorstelling is spannend, vol muziek en grappen. Het einde van voorstelling vond ik best zielig.

Het decor zag er heel mooi uit, in elke stuk van de voorstelling kwam een andere decor. Het mooiste decor, vond ik de bewegende golven. Dat zag er prachtig uit!
Er waren veel acteurs die steeds een andere rol speelden. Acteurs speelden erg grappig. De voorstelling vond ik erg leuk, omdat de voorstelling heel grappig was, vol avontuur en muziek.
Deze voorstelling geef ik 5 sterren.

The Ruggeds (08 februari - ParkTheater Eindhoven)

Jasmijn

The Ruggeds is een dansvoorstelling zonder tekst, maar wel met humor. Heel veel humor. O, ik ben zo vaak stuk gegaan!

Weliswaar zitten er een paar stukjes in die wat minder zijn, of te lang duren, maar die zijn er in iedere voorstelling wel. Het ging over acht vrienden zijn uitgegroeid tot, om het zo maar te zeggen, een hechte familie. In deze voorstelling laten ze zien wat voor band ze met elkaar hebben. Het speelt zich af in een heus huis. Niet echt, maar er zijn drie kamers boven elkaar, plus plekken waar ze kunnen dansen. De sfeer was heel fijn. Je kon gewoon vóelen dat het een (niet echte, maar toch wel) hechte familie was. Ze hadden zo vaak geoefend dat alles foutloos ging. En mocht er een foutje gemaakt zijn, heb ik het niet gemerkt. Alles ging zo vloeiend! Sommige stukjes snapte je niet helemaal, maar daarna ging het gewoon weer door.

Het licht was heel mooi, altijd goed gericht, maar soms iets te weinig, zodat je niet heel goed zag wat er afspeelde op het podium.

Als er iets werd gezegd, helemaal aan het begin alleen, was het in het Engels. Zelf geef ik de voorstelling **** sterren. Ik zou er naartoe gaan! Zeker als je van breakdance houdt.

Aladdin (20 januari)

Inas

Op het podium zit een man en die vertelt het verhaal. Er was een jongen en die heette Aladdin. Hij was arm en hij steelde brood. Op een dag kwam prinses Samira en iedereen moest zijn ramen en deuren dicht doen, maar Aladdin deed dat niet. Hij zag de prinses en ze was beeldschoon. Maar toen kwam de sultan. Hij verzon een smoes om mee te helpen zoeken naar de lamp. Als je meer wilt weten ga dan naar de show.
Op het poduim stonden allemaal huizen en de show was grappig en spannend.

Jaden

Kom tot zien, het is prachtig!
Genoten van de voorstelling Alladin, vooral de muziek, de humor en het decor waren verrassend!
Echt een aanrader voor jong en oud, samen genieten van een voorstelling met een prachtig verhaal.
We gingen nagenietend het theater uit.

Bonte Avond in De Meervaart - december 2018

Lena

Mislukt: dat was waar de voorstelling over ging: mislukte dingen.
Ik kwam de zaal binnen en zag midden in de zaal een rode loper met daar om heen heel veel stoelen. Ik hoor een bandje spelen en dan beginnen kinderen met een T-shirt aan waarop staat mislukking. Te vertellen wat mislukking nou eigenlijk is en wat er allemaal kan mislukken. Ik vond de voorstelling heel leuk omdat er veel verschillende dingen in voor kwamen. Bijvoorbeeld drie dans groepen die konden echt super goed dansen en ook een kongfu groep zelf vond ik dat best wel eng.
In de voorstelling was het wel beetje veel van het zelfde wat wel weer leuk was is dat ze het publiek er heel erg bij betroken. En er lagen ook allemaal koekjes op tafel die je mocht pakken. Aan het einde kregen we één oliebol en champagne (er was ook alcohol vrije champagne)
Ik vond de voorstelling best grappig maar soms werd het een beetje veel van het zelfde.

Tobias

Ik kwam de blauwe zaal binnen: de zaal was helemaal veranderd, heel mooi en gezellig! Hoe? Dan moet je zelf een keer naar een bonte avond gaan in de Meervaart. De voorstelling ging over mislukking. Ik vond het leukste de twee oude mannen met een rode muts en een dikke buik en ze dronken veel bier. Een meisje vertelde over dat haar huis in brand stond in de nacht en dat was echt gebeurd. Dit weten we want het meisje zit op school bij Amaya, die ook theaterreporter is. Dat vind ik wel erg om te horen. Ik vond de voorstelling niet heel leuk, want ik begreep er bijna niks van. We kregen wel oliebollen! En zelfs champagne zonder alcohol. Het was wel warm in de zaal, dus had ik toch rode wangen.

Inas

In de Meervaart werd tijdens de kerstperiode een show gegeven die de Bonte Avond heette. Verschillende mensen gingen optreden. Er werd een show gegeven door een groep kinderen die de Mislukking heette. De kinderen gingen zingen en deden allemaal grappige dingen.
Er waren ook drie groepen die gingen dansen. Dat waren allemaal meisjes.
Er kwamen ook jongens en meisjes die allemaal trucs met messen, stokken en hun armen en benen deden. Een soort ninja’s. Ook was er een meisje en een jongen die deden alsof ze kerstmannen waren. Een vrouw zong een lied en een man ook.
Het was een beetje anders, omdat er steeds verschillende mensen gingen optreden en het was niet één verhaal.
Ik vond het dansen van de meisjes wel leuk. De rest wat minder.

Brief voor de Koning - 24 november

Owen

Ga kijken naar de brief voor de koning, een prachtig stuk!
Het sleurt je mee het verhaal in.
Mooie muziek en zang en een prachtig decor.

Jaden

Ga terug naar de Middeleeuwen met de brief voor de Koning!
Geweldige voorstelling, kom tot zien!
Het is spannend en mooi.
Echt een aanrader.

De Knettergekke Wereld Achter het Raam (8+) - 23 oktober

Lena

Ik kwam binnen en ik zag een heel groot wit blok. De voorstelling begint. Ik zie twee mensen in een helemaal wit pak, je kunt hun gezicht niet zien. Ze beginnen een heel vreemd gesprek te voeren dan dansen ze heel grappig naar een andere wereld toe. Daar worden ze buitengesloten en uitgelachen omdat ze een andere kleur hebben dan normaal. En dat vind ik ook het mooie van dit verhaal dat ze je willen vertellen dat het niet uitmaakt hoe je er uitziet of waar je vandaan komt, het gaat er om hoe je van binnen bent. Ze gebruikten soms wel wat moeilijke worden maar het was ook een heel grappig stuk en dan moest het hele publiek lachen.
Ik vind dit een echte aanrader voor het hele gezin. Ik geef dit viereneenhalve ster.

Tobias

‘Jij bent zeker nieuw hier?’ Ik zie twee mensen in witte strakke pakken, voor een groot wit ding staan. In het begin begrijp ik niet zo goed waar ze het over hebben. Maar later wel beter. Ik vond de voorstelling leuk omdat de baby’s die de ouders kregen een andere kleur hadden. Ook wel zielig omdat de vader die ‘gewoon’ was, zijn rode kind wilde verdrinken. En ook later in het toneelstuk als de kinderen groter zijn, zijn ze anders dan de andere mensen. Het was grappig omdat ze gekke dansjes deden. Ook spannend omdat er ook veel rare geluiden te horen waren. Het einde vond ik supergrappig, en ik wilde blijven zitten en kijken, maar ik vertel niet waarom. Dan moet je zelf gaan kijken.

Jaden

Vind jij het ook symbolisch?
Gave voorstelling, vooral het lichte decor spatte ervan af en zorgt voor de goede symboliek in de zaal.
Af en toe spannend maar vooral herkenbaar. Komt dat zien!

Owen

Verschillen goed of niet?
Twee mensen met hun verschillende kleuren in de wereld , hoe loopt dat af?
De effecten - met name het licht - vond ik mooi.
Wel vond ik het wat lang omdat er niet veel spannende stukken in zaten.
Ga naar de voorstelling en kijk wat je ervan herkent!

De Krijtkring 10+ - Première Stadsschouwburg Haarlem (zaterdag 06 oktober)

Jasmijn

Ze is van mij!!!
Deze musical speelt zich af in de revolutie in Rusland. Als de gouverneursvrouw in alle haast haar kind vergeet, gaat een simpel dienstmeisje voor haar zorgen. Maar als het kind ongeveer acht is, duikt de echte moeder weer op. Zal ze het kind mogen houden? Doorstaat ze de Krijtkring?
Dit dramatische verhaal gaat over leugens, wegvluchten, rijk en arm, geld en de zorg voor een kind, dat opgroeit in de oorlog. In een voorstelling met zo’n twintig rollen, deden ze alles met ongeveer tien mensen. Het decor was heel simpel, maar ondanks dat kon je heel goed zien waar het zich afspeelde. Ook zat er een verteller in, die vertelde waar het zich precies afspeelt. Ondanks dat het soms wel treurig was, zat er zeker wel humor in en kwam er soms zelfs rockmuziek in voor! Het is wel een lange voorstelling, er zit een pauze in. Zelf geef ik het vier sterren, het is zeker de moeite waard!

De Rattenvanger 6+ (zondag 30 september)

Amaya

“Zeg eens dag tegen de mensen”, zei de schoonmaakster tegen de rat. De rat deed dat dan precies zo. Dat was heel grappig. Ik verwachtte van te voren niet zoveel, want ik ken het verhaal van de Rattenvanger niet. Het was heel leuk dat de acteurs begonnen met het praten met de mensen op de tribune.

Het verhaal ging over een schoonmaakster, een rat en een burgemeester. De burgemeester wilde alles schoon hebben. Al het afval werd in een grote maalmachine gegooid. Als je iets liet vallen, dan werd je opgepakt en dan werd je ook in de maalmachine gegooid. Dat was niet goed en daarom kwamen de mensen in opstand.

Ik snapte het verhaal niet. Het heette de rattenvanger, maar het ging niet zoveel over ratten. Het was alsof het midden in een verhaal begon.
De muziek was heel mooi. De instrumenten waren gemaakt van afval. Dat vond ik heel speciaal. Ik zou niet hebben gedacht dat je van al dat afval, muziekinstrumenten kon maken die ook nog leuke muziek geven. Ook waren er grappige combinaties, zoals een kleine piano gecombineerd met 6 blokfluiten tot 1 instrument.
Het decor werd ook gebruikt om schaduwen te maken. Dat was cool, want het leek alsof het een film was.
Wil je ook de speciale instrumenten horen en zien, ga dan naar deze voorstelling! Misschien mag je dan ook op het einde op de foto met de schoonmaakster en de rat.

Owen

Muziek en grapjes tijdens deze voorstelling, de Rattenvanger!
Ik vond het een leuke voorstelling wat het was grappig door de rat, de rattenvanger,
de schoonmaakster en de burgemeester. Ook de muziek en de gekke stem van de rat was grappig.

Het decor was heel rommelig net zoals op straat, wat ook leuk was. En de burgemeester, rat,
rattenvanger en schoonmaakster waren heel gek bij elkaar.
Kom naar de voorstelling, hij is heel grappig!

Jaden

Er waren eens een rat, een schoonmaakster, een rattenvanger en een burgemeester in de stad Hamelen.

De schoonmaakster is dol op de rat met gekke stem die eigenwijs doet, maar ook op de rattenvanger die ook zijn eigen manieren heeft en de mooie burgemeester wat haar in rare situaties brengt.

Wil je weten hoe dit afloopt, ga dan kijken naar deze grappige voorstelling met mooie muziek!

Lena

Opeens begint er iemand in het publiek te roepen. Ik denk: is iemand zijn kind kwijt ofzo? Dan heb ik pas door dat er een mevrouw staat met een rat in haar hand. De mevrouw en de rat stellen zich zelf voor op een hele grappige manier. De mevrouw vertelt over hoe ze haar vriend heeft leren kennen. Dat was in een tijd waarin er een nieuwe burgemeester kwam in Hamelen: burgemeester Snijder. Haar vriend woonde net buiten Hamelen en hij bespeelde allelmaal instrumenten gemaakt van verschillende soorten afval. De mevrouw genaamd Adelien is het helemaal eens met de plannen van de burgemeester om een schonere stad te krijgen maar haar vriend Luca niet…

Ik vond het een grappige voorstelling omdat het heel grappig werd verteld. Maar ook kan je er wat van leren namelijk: Je moet altijd doen wat je zelf wilt en nooit zomaar met iemand anders mee lopen. Het is een aanrader voor het hele gezin.

Tobias

“Trotse burgers van Hamelen, wij gaan van Hamelen een schone stad maken”. Zo spreekt burgemeester Snijder de inwoners van Hamelen toe.
Dit lijkt fijn; iedereen klapt en is blij, maar voor wie niet naar hem luistert, wordt het gevaarlijk.
De voorstelling vond ik leuk. De rat was namelijk heel grappig want hij was heel brutaal. Er waren ook veel instrumenten gemaakt van afval. Ik vond het heel knap dat Luca op zoveel instrumenten kon spelen.

Inas

Er staan instrumenten op het podium, deze zijn van afval gemaakt. En de muziek wordt gemaakt door Luca. Er wordt veel gezongen.

Er zijn drie hoofdpersonen. Een vrouw, een man en een rat.

Er komt een rat op het poduim en die vraagt naar Luca. De rat is een pop aan de hand van een meisje, en soms stopt ze hem weg. De rat vindt Luca en dan praten ze samen over de nieuwe burgermeester. Luca vindt de burgermeester niet aardig want die liegt veel. Het meisje vindt de burgermeester juist wel aardig. Omdat hij alles voor weeskinderen doet.
Luca werd opgepakt door de burgermeester, omdat Luca niet netjes was. Hij werkte met vuilnis en dat wilde de burgermeester niet. De burgermeester noemt die mensen ratten.
Als Luca in de gevangenis zit gaat de rat hem bevrijden. Hij hoort dan de burgermeester zeggen dat de ouders van de weeskinderen in zijn machine zitten. Als Luca vrij is dan verzint ze een plan om de burgemeester terug te pakken….

Ik vond het leuk en spannend, omdat ik niet wist wat de burgermeester van plan was.

Lynn-Morgan

OORSMEER!!
Het gaat over de rat Barry, zijn baasje Adeline en haar vriend Luca.
Adeline werkt bij burgemeester Snijder als schoonmaakster.
Het leukst in dit stuk is dat het publiek een beetje mee mag doen.
Het is erg vies in de stad en Snijder belooft de stad schoon te maken en te verlossen van alle afval en troep. Adeline vindt het een goed idee. Luca en Barry niet. Luc maakt mooie muziekinstrumenten van oude troep. Barry vindt een vieze stad juist wel leuk kan hij lekker oorsmeer proeven!
Het decor bestaat uit een hoop oude troep en afval het ziet er niet uit maar er komt hele mooie muziek uit. Een mooi verhaal over hoe de burgemeester probeert de baas over het volk te spelen en alles wat niet in de stad hoort weg wil hebben.
Het einde is heel anders dan je misschien zou verwachten. Ik vond het leuk, een beetje smerig en je kan er wat van leren.


Klik voor de recensies van afgelopen seizoenen

Grimm - ISH en de Junior Company van het Nationale Ballet

Amaya

Ik had een super leuke voorstelling verwacht, omdat ik een paar jaar geleden naar Narnia ben geweest. Narnia werd ook gedanst door ISH en de Junior Company. De combinatie van breakdance, hip-hop (ISH) en ballet is super goed!

Het verhaal ging over een aantal sprookjes van Grimm, zoals Assepoester, Doornroosje en Sneeuwwitje. Ook komen er een wolf en een heks in voor. Het verhaal is wel helemaal anders dan de verhalen van Grimm die ik ken. Bij de sprookjes komen Doornroosje en Assepoester elkaar niet tegen. Nu wel, dat had ik niet verwacht.

De heks wil alle prinsessen gevangen hebben, omdat zij de grote prinses wil zijn. Voor dat je de voorstelling ziet, is het wel handig om het verhaal te lezen anders snap je het niet zo goed (staat in het boekje dat je krijgt). Alles was zo goed. Het decor was heel cool. Je kan er namelijk doorheen en dan verdwijn je helemaal. De muziek was niet klassiek, maar meer computermuziek.
De danssoorten door elkaar zijn echt cool. Sommige dansjes zijn heel grappig, want ze horen dan helemaal bij het verhaal. Ik kon goed zien wie danst bij ISH en wie danst bij de Junior Company zijn. De voorstelling is echt een aanrader.

Familie van Nielie 6+ (zondag 01 maart)

Amaya

De Familie van Nielie is een gekke, rare, leuke, avontuurlijke en spannende voorstelling met dans en een live orkestje! Het zijn eigenlijk kinderen die het verhaal met poppen (de acteurs) spelen. Want in het begin zegt een stem: “Nou er is een moeder ,en een vader etc.”
Vooraf had ik niet veel verwacht, alleen dat het misschien kinderachtig zou zijn, want het is 6+. Het was helemaal niet kinderachtig, zelfs mijn moeder vond het heel leuk. Ook voor kinderen onder 6 jaar, vind ik het leuk. Nou, misschien een beetje eng met de kattenmaffia.
Het podium zag er wel vrolijk uit. In het begin een beetje leeg, maar de blokken werden steeds andere locaties. Heel mooi. Bij Venetië was er opeens een gondel.
Het gaat over een moeder, een oma en een zoon en een vader en zijn dochter. De vader en moeder zijn apart (2 gezinnen), maar willen gaan trouwen (1 gezin). Zij beleven heel veel op reis, ze verdwijnen en er is ook een hele rare kast. Daar wil ik niet veel over vertellen want dan verklap ik het.
Ook grappig was de grote hond (nep), die Bakkie heet. Verder ook nog een varken (nep) en katten (ook nep). Heel leuk hoe die dieren meedoen in het verhaal. Ik vond het verhaal heel mooi. Ik snapte het goed.
Wat ik ook heel leuk vond was het orkestje en de zangers. Zij deden echt mee in het verhaal en de speciale geluiden waren ook heel goed.
De voorstelling is echt heel leuk met hele grappige scenes. Dus ik zou zeggen: “gaan!”. Deze groep gaat 4 jaar lang 4 delen maken van De Familie van Nielie. Ik ben nu al benieuwd naar de volgende voorstelling waarover op het einde al iets kwam.
(4,5 sterren)

Jaden

Ik vond het leuk dat het spannend stuk is. Het had van mij nog wat spannender gemogen hoor
want dat vind ik leuk.Het heeft een mooi decor, mooie liedjes en muziek.
Wat me het meeste is bijgebleven is dat zus van het broertje de hele tijd de telefoon bij zich maar
dat mocht niet van ouders en die ouders waren ongerust omdat zij weg was.
Er was een jongen met een hond die bakkie heet en er waren katten.
Er was een biggetje van de boerderij. De zus van de jongen werd ontvoerd naar Venetië.
Ik heb niks gemist en niets geleerd maar wel van het stuk genoten.

LEF! 6+ (dinsdag 27 februari)

Floor

Ze beeldden een verhaal uit met acrobatiek en dan kon iedereen een beetje zijn eigen verhaal erachter bedenken. Dat vond ik super leuk! Op het begin was er een groepje van 4. Elke dag deden ze precies hetzelfde. Het waren 2 vrouwen en 2 mannen. 1 vrouw en 1 man werkte samen en de andere 2 meestal. Totdat er een ander persoon bijkwam en het ritme verstoorde van hun. Wat ik heel grappig vond was dat de 4 mensen in hoekige vormen liepen. De 5e man niet. Die ging gewoon kris-kras over het podium lopen. Er staat 6+ maar ik ben 11 en ik vond het echt een superleuke voorstelling, mijn moeder ook. Het was ook best spannend of het allemaal goed ging want op een gegeven moment gingen er 3 mensen op elkaar staan en overstappen naar de andere 2 die op elkaar stonden. Ik vond het een hele leuke voorstelling en ik zou het zeker aanraden aan andere mensen.

Ibrahim

Lef is een circus show. Het gaat over twee meisjes en twee jongens. Zij doen altijd alles hetzelfde. Ineens komt er een jongen bij en hij verpest alles. Hij wil andere dingen doen. En dat vinden de andere jongens niet leuk. Ze proberen hem het circus uit te gooien. Gaat dat hun lukken? Wil je dat weten ga dan naar de show LEF.
Ik geef de show 5 sterren omdat ze veel gekke en coole trucjes doen. Het decor ziet eruit als een binnenkant van een circus, omdat er veel circus toestellen zijn.

Amelius

Ik ben naar de voorstelling "Lef" geweest. Toen ik binnen in de zaal kwam , leek alsof ik in een gymzaal stond. Op het podium stonden veel spullen van een gymzaal. De voorstelling was erg leuk. Op het podium gebeurde heel veel. Vooral veel acrobatische trucs. De acteurs waren sterk en konden goede laten zien. De voorstelling was grappig met leuke muziek. Deze voorstelling is echt een aanrader.

Beauty en het Beest 8+ (vrijdag 16 februari)

Ibrahim

Beauty en het beest is een hele leuke show. Het gaat over een meisje die Beauty heet. En er is een hele gemene prins. Iemand vroeg aan hem mag ik bij je slapen en hij zei nee. En ineens werd de prins een beest. En al zijn bediendes veranderen ook in dieren. Beauty heeft twee zussen en die zijn best gemeen tegen haar. Alleen haar vader is heel lief voor haar. Als haar vader op reis gaat dan vraagt Beauty om een roos. Als vader weg gaat dan komt hij het beest tegen en die neemt hem gevangen. Hij mag naar huis als hij beauty naar hem stuurt. Beauty gaat dan naar het beest. En wat er dan gebeurt……..Kom dat gauw zien.
Het decor is heel mooi en verandert steeds. Er wordt op de achtergrond gezongen. Het is een hele leuke show en soms ook grappig en spannend. Uit elke stad mogen 10 kinderen meedoen met de show. En ik heb ook meegedaan en ik vond het heel leuk.

Lynn-Morgan

De voorstelling begon met 2 vrouwen die steeds iets vertellen en ze doen zelf ook mee in de voorstelling.
Wat ik erg leuk vond is dat ze parfum spoten en dat kon je ook ruiken.
Het zijn verschillende sprookjes door elkaar.
Beauty is de lievelingsdochter van haar vader. Ze heeft 2 gemene, hebberige zussen.
Haar vader is gevangen door Het Beest. Beauty neemt zijn plaats in en dan gebeuren er allemaal onverwachte dingen.
Ik vond het decor erg mooi. Grote bomen een trap en een mooie gedekte tafel.
Er gebeurde veel tegelijk. Muziek en dans en gebrul van Het Beest.
Ze praten niet zoveel.
Het was echt een leuke voorstelling.

Leon

De show ging over een rijke prins die heel slecht was.
Er kwam een keer iemand langs die wou schuilen maar de prins maakte grappen over hem en stuurde hem eruit.
Maar toen werd die meneer heel erg boos en sprook een vloek over hem uit.
Die vloek was dat hij zou veranderen in een beest en dat hij weer normaal zou worden als hij verliefd op iemand werd.
Uiteindelijk werd hij verliefd op iemand en werd hij weer een prins.
De acteurs deden het heel goed.
Het beest deed echt als een beest en de kinderen deden het ook goed.

Het decor was heel mooi en heel knap gedaan.
Op het podium stonden een paar pilaren en de pilaren konden veranderen in bomen!
Er was ook een soort van huis dat omhoog en omlaag kon.
Het licht effect was ook mooi want het werd donkerder als ze in het bos waren en lichter als ze in het huis waren.
Er waren ook mensen die zongen en dat deden ze mooi en ze deden het precies tegelijk!
Ik vond dit echt een hele mooie show en ik geef hem 4 van de 5 sterren!

Jaden

Ik vond het decor, de muziek en de dieren die gespeeld werden heel mooi. Ze konden heel hoog springen en speelden goed toneel. Ik vond het een grappige voorstelling vooral de zussen die gemeen deden. Het maakt niet uit of je mooi of lelijk bent als maar lief bent en als je aardig bent naar mensen doen ze ook aardig terug. Soms denken mensen dat iemand die er lelijk ziet ook niet aardig is. Ik vond de lichten op het podium ook heel mooi. Ik zou deze voorstelling zeker aanraden omdat ik ervan heb genoten.

Floor

Toen ik binnenkwam zag ik allemaal sierlijke palen die je in een koninkrijk zou kunnen zien. Toen het begon zag je eerst 2 zusjes die er best wel leuk uitzagen. Het was een soort van gemengd verhaaltje van de prinses met de glazen muiltjes en hun eigen versie want er waren inderdaad 2 stiefzusters die dus erg gemeen waren en 1 andere zus die werd buitengesloten en die heet Roza maar die vader die er alleen voor stond vond haar juist het liefst. Ik vond het heel erg leuk omdat er superveel gebeurde en het was nooit saai. Het decor vond ik heel erg mooi want die palen konden dus ook veranderen in bomen waardoor ze weer in het bos stonden. Dat vond ik superleuk. De acteurs en actrices zaten ook goed in hun rol en hadden allemaal ook echt kleding aan die bij het stuk hoorde. Er was ook een koor met allemaal zangers en zangeressen. Dat gaf wel een enge sfeer en dat was wel goed alleen zelf vond ik het een beetje eng. Het verhaal was een beetje een mengsel van het glazen muiltje en beauty en het beest. Dat was erg leuk. Ik zou het zeker aanraden aan andere mensen.

Jasmijn

Ik vond deze voorstelling mooier dan anderen want hij was gebaseerd op een sprookje, maar toch ook weer op de echte legenden. Dit is een kleine samenvatting: een egoïstische prins verandert in een beest na een vloek. De vader van Beauty plukt een roos, die het Beest ’s levenslijn blijkt te zijn. Beauty gaat uiteindelijk naar het Beest toe. Ze gaan het steeds beter vinden samen. En zoals altijd, een happy end. De show was boeiend, omdat er een koor op het toneel stond te zingen, en er werd heel veel aan dans gedaan. Ik ben echt geraakt door de emoties die de spelers in hun rol leggen.

Noumi, zusje zeven 5+ (zondag 04 februari)

Jaden

Ik vond de gitaarmuziek en de liedjes leuk. Ik vond alles leuk en ik heb niks gemist. Ik vind het knap dat twee zussen er 7 kunnen spelen en dat ze met weinig spullen een ander persoon waren. Ik heb geleerd dat ze Noumi wel zouden missen als ze weg zou zijn en dat ze blij waren toen ze terug was.
Ik vond de vriendschap tussen Noumi en de vogel heel bijzonder en grappig.
Ik zou deze voorstelling aan mijn vrienden aanraden want hij is erg leuk en vermakelijk en de muziek is heel mooi.

Spijker 8+ (zondag 28 januari)

Jaden

Ik vond de gekkigheid in de voorstelling leuk, het was grappig en ik moest erom lachen. Ook vond ik de muziek tijdens de voorstelling leuk.
Ik vond het allemaal leuk, er was niets dat ik niet leuk vond. Wat mij het meeste is bijgebleven is het lint waarmee de kamer door tweeën was verdeeld, de jongen die springt op de bank en de vader die met de prullenbak door de deur heen wil breken.
Ik heb geleerd dat je met ketchup kan doen als of je gewond bent, daar trapten de ouders van Spijker volledig in!

Jasmijn

Ik ben met een vriend naar de voorstelling Spijker geweest. Ik vond het een emotionele voorstelling, want het ging over een gescheiden paar dat in dezelfde woning woonde. Hun zoon, Spijker, had het er heel moeilijk mee en zijn vriendin van het internet kwam om te helpen. Ik mocht het decor wel. Het was niet helemaal af, en dat maakte het juist compleet. Ze waren alleen wel erg veel boos en verdrietig, wel met een mengeling van humor erdoor. Het is dan ook wel een groot probleem, waar veel kinderen mee dealen. De scheiding. Ze moeten kiezen bij dingen waar ze helemaal niet willen kiezen, en soms mag je niet meer bij de één zijn, maar wil je dat wel. Daarom ben ik er blij mee dat ze er een voorstelling over hebben gemaakt. De verhaallijn was duidelijk, en ze waren erg goed in muziek op het goede moment. Soms een beetje hard, maar alleen als de mensen op het toneel niet praatten. Het licht was erg mooi, de acteurs schenen er zo zelfverzekerd in (waarschijnlijk waren ze dat ook). Ik had de vriendin van Spijker nog een paar vragen gesteld na afloop, en ze was erg aardig. Ze vertelde me dat er nog voorstellingen zijn tot eind maart, dat ze de andere personages erg aardig vindt en dat ze het leuk vindt om met een accent te praten. Ik raad de voorstelling graag aan, maar als je niet echt van gespeelde ruzie houdt, zou ik er niet naartoe gaan. Voor de rest: **** sterren! Ik hoop dat, als deze voorstelling je wat lijkt, je er veel plezier aan gaat hebben.

Lynn-Morgan

Het gaat over een jongen Spijker.
Zijn ouders zijn gescheiden, ze hebben het huis verdeeld. Door de huiskamer hebben ze een rood/wit lint gespannen.
Spijker chat online met een onbekend meisje. Hij wil anoniem blijven. Hij vermomt zich met een pruik en een zonnebril van zijn moeder. Ik dacht eerst dat hij transgender was hahaha!
Ouders maken de hele tijd ruzie en vergeten het belangrijkste namelijk Spijker.
Als Spijker een ontmoeting bij hem thuis heeft met de chatvriendin gaat het helemaal mis.
Ouders worden beroofd en vastgebonden en Spijker wordt gedood. Tenminste dat denken ouders….
Dan komen ouders erachter wat er belangrijk is Spijker.
En ze leven nog lang en gelukkig.
Mooi, verwarrend en veel geschreeuw.

Ibrahim

Ik ging naar de voorstelling Spijker in de Meervaart. Het gaat over een jongen met de naam Spijker. Hij doet zich voor als een meisje op internet met de naam Flying Bird. De ouders van Spijker zijn gescheiden. Hij vindt het vervelend dat zijn ouders constant ruzie maken. Want ze wonen in één huis, maar ze hebben een grens gemaakt met een lint. Op de ene helft woont zijn moeder en op de andere helft zijn vader. Dan komt er een meisje naar het huis van Spijker met de naam Zoja. Zij is opzoek naar Flying Bird, maar ze weet niet dat het een jongen is met de naam Spijker. Spijker schrijft steeds op internet dat er oorlog is in zijn huis. Daarmee bedoelt hij de ruzie tussen zijn ouders. Als Zoja de ruzie van zijn ouders ziet gaat ze Spijker helpen. Gaat het Spijker en Zoja lukken om de ouders van Spijker bij elkaar te brengen?
Het decor ziet er uit als een rommelige huiskamer.
De voorstelling vond ik heel leuk, grappig en spannend.

Beauty en het Beest - Stadsschouwburg Amsterdam (zondag 07 januari)

Amaya

Ik verwachtte een muzikaal stuk en de mensen die spelen lijken mij grappig. Ik denk ook wel een beetje kinderachtig. Het sprookje ken ik wel.
Het verhaal was goed. Er zat wel een andere draai aan dan het verhaal dat ik ken. In het begin gingen de zussen van Beauty wat vertellen dat was wel goed. Het was toen opeens begonnen en iedereen in de volle zaal lette meteen op. Dat was wel verrassend. Het decor was heel mooi, vooral de bomen die ook pilaren werden en bewogen. De tafel met eten en drinken was ook heel cool; opeens gingen de kaarsen aan bijvoorbeeld. De acteurs praten niet veel, maar er was wel heel veel muziek. Het koor was goed verzonnen, voor mij was het de eerste keer met een koor bij een voorstelling. Er was veel muziek zonder tekst, de acteurs zongen ook bijna niet, dat had ik niet verwacht. Ik snap niet goed waarom het Beauty en het Beest heet in plaats van Beauty and the Beast? Het mengen met andere sprookjes was grappig, bijvoorbeeld met Assepoester en Doornroosje. De dansjes en trucjes die de helpers van het beest deden, waren heel knap. Dansje op het einde was wel een beetje saai omdat ik vond dat het te lang duurde. Na de voorstelling had ik een korte meet en greet (dan kun je vragen stellen en op de foto) met het beest en een zus van Beauty.
Vooral leuk voor kinderen of volwassenen die sprookjes leuk vinden, veel uitbeelden en vooral muziek.

Vita (zondag 03 december)

Floor

Ik ben naar de voorstelling ‘ Vita’ geweest. Ik vond het een hele leuke voorstelling! Het was een acrobatische voorstelling, er zat een soort van verhaal achter. Het decor is in- en uitklapbaar. Dat is super leuk want eerst zou je dat niet hebben verwacht. Er was 1 vrouw en 2 mannen en ze waren allemaal heel erg sterk. Soms zat je echt te kijken van: ‘ niet vallen’ omdat het best wel gevaarlijk was wat ze allemaal deden. Dat maakte het wel extra spectaculair natuurlijk. Voor de rest praatten ze eigenlijk niet maar ze beelden het uit met muziek en dat vind ik zelf altijd heel leuk. En bij deze voorstelling zou het gek zijn als ze ook gingen praten. Soms durfde ik gewoon niet te kijken hoe eng. En ook waren ze heeeel lenig. Het was heel spannend, niet in de zin van eng maar of het goed ging en zo. Ik zou de voorstelling zeker aanraden aan familieleden en vrienden want het was gewoon een hele leuke voorstelling. Ik geef de voorstelling 5 sterren omdat er niks stoms aan was.

Woestijnjasmijntjes (vrijdag 01 december)

Jasmijn

Woestijnjasmijntjes is een toneelstuk dat gaat over een meisje dat met haar vader op de vlucht is voor de oorlog en zoekt naar een veiligere woonplaats. Ondertussen vertelt de vader verhalen. Ik vond het een mooi, ontroerend stuk, want het greep me aan. Het decor was subtiel gedaan, maar toch duidelijk. De stemmen van de acteurs waren duidelijk en helder. Ze legde goed gevoel in hun tekst. Ook namen ze me helemaal mee in het verhaal. De acteurs waren zelfverzekerd en speelden hun rol supergoed. De verhaallijn was simpel te volgen en ze gingen niet al te lang over iets door. Maar alleen schrok je soms, want de acteurs gingen best snel over van blij naar niet blij. De muziek maakten ze grotendeels zelf, en dat vond ik zelf erg leuk. Dit was hun één na laatste optreden van Woestijnjasmijntjes. Ik geef dit stuk 4,5 sterren. Kortgezegd: mooi en emotioneel!

De Worstelaar (zondag 12 november)

Amelius

Ik ben naar voorstelling "De worstelaar"geweest. Deze voorstelling was voor 6 jaar en ouder. Toen ik in de zaal kwam stonden er twee acteurs op het podium met twee poppen te spelen. Later tijdens de voorstelling zag ik veel leuke, super grappige poppen. Elke pop was anders, er waren 2 vrouwelijke poppen en 3 mannelijke poppen. Op het podium gebeurde van alles.De voorstelling vond ik heel erg leuk en grappig. Ik geef deze voorstelling zeker 5 sterren.

Dummie de Mummie (zondag 19 november)

Yani

ik vond het een hele grappige en leuke musical.
ik vind dat het heel goed en leuk gedaan was.
het decor was heel orgineel en lijkt niet op dat van anderen musicals.
het is ook zo dat er veel met het publiek word gedaan, ze lopen soms langs en er was ook een hele scene in het publiek.
ik vind de musical zelf voor 7+ (i.v.m. het taalgebruik).
er waren zes acteurs maar de rollen waren heel goed verdeeld.
ik heb bijna de hele musical zitten lachen.

Lena

De hoofdpersoon is een jongetje dat woont in het saaiste dorpje van heel Nederland: Polderdam. Op een dag komt er een levende mummie bij hem op de slaapkamer. Het jongetje schrikt heel erg, maar later merkt hij dat het een lieve mummie is en Dummie heet. Het jongetje neemt de mummie mee naar school, maar niemand mag weten dat hij een echte mummie is. De directrice van de school is heel streng en heeeel klein: supergrappig!

Ik vind dat alle spelers heel mooi kunnen zingen en dat het decor mooi is gemaakt. Zo zijn alle spullen in de kamer van het jongetje geel en op school is weer alles groen. Zo kun je meteen zien waar de acteurs zijn.

ibrahim

Ik ben naar een voorstelling geweest in de Meervaart. Die heette Dummie de Mummie. Het ging over een mummie die meer dan vijf duizend jaar oud is en uit Egypte komt.
Goos de hoofdpersoon woont met zijn vader Klaas in het dorpje Polderdam. Polderdam is de saaiste dorp van de wereld. Er gebeurt nooit iets, maar opeens was er een tentoonstelling over Egypte. Er komen drie oude mummies uit Egypte naar Polderdam toe voor de tentoonstelling. In de rit naar het museum was er onweer en de vrachtwagen botste en één van de mummies was weg. Toen Goos naar zijn kamer ging rook hij iets en zag hij iets. Het was een mummie. Hij schreeuwde en schrok zich rot. Daar stond een mummie in zijn kamer. Goos en de mummie werden vrienden. Goos noemde de mummie nu dummie. De mummie draagt een scarabe, wat een soort halsketting is, en die heeft hij nodig anders gaat hij dood. En een paar dagen later raakt de mummie zijn scarabe kwijt. Zullen ze hem vinden? Als je dat wilt weten ga dan snel naar de Meervaart om de voorstelling van Dummie de Mummie te zien.
Ik vond de mummie het leukst omdat hij grappig praat en doet.

amaya

Ik ben naar Dummie de Mummie geweest. Deze voorstelling gaat over Dummie de Mummie, Goos, zijn papa Klaas en de scarabee (een soort amulet in de vorm van een kever). Er is een serie boeken van maar deze heb ik nog niet gelezen. Nu ga ik ze wel lezen denk ik.
De voorstelling was grappig en goed doorlopend. Er waren ook liedjes, die waren mooi en pasten goed in de scènes. De tijd was TOP! Niet te lang en niet te kort. Het licht viel prachtig op het podium en het geluid was ook goed. En de kleuren waren helemaal afgestemd op het verhaal. Als ze bij Goos en papa Klaas waren was alles geel en als ze op school waren was alles groen. De directeur van de school was erg vervelend en zag er ook speciaal uit; hoe precies vertel ik niet, want dat ga je zien. Ook grappig was dat de mummie niet alle letters kon zeggen. Ik vond het verrassend dat Goos en zijn meester Krabbel ook in de zaal liepen tussen het publiek. Het was ook heel cool toen ze scarabee gingen stelen.
Deze voorstelling is super leuk vanaf kinderen van 6 jaar. Ook voor ouders is het grappig, leuk en super om naartoe te gaan. Echt een aanrader. Alvast veel plezier met kijken en luisteren naar: Dummie de Mummie.

Rondleiding door het theater (zondag 05 november)

Amaya

Ik ben naar de rondleiding geweest van de Meervaart. Ik vond het heel leuk, informatief en gezellig met allerlei spelletjes. Verschillende mensen gaven uitleg en lieten dingen zien. Ik hou van rondleidingen en ik vind het altijd leuk als mensen dingen uitleggen (behalve op school). Ik vond het wel wat kort duren, voor mij mag het wel langer. Ik zou nog graag weten hoe het gaat met het regelen van de kaartjes, bijvoorbeeld hoe dat gaat met de kaartjes van internet en hoe dat werkt dat je kunt zien welke plaatsen er nog zijn.
Het begon bij de garderobe. Daar kregen we uitleg van hoe de garderobe werkt. Nieuw voor mij was dat er een luik was voor het geval er brand is.
Daarna gingen we naar de kleedkamers van de Rode Zaal met veel spiegels. Het zag er heel gezellig uit. Het was wel zoals ik het verwacht had, behalve dat er ook een douche is. Daarna gingen we door naar de echte Rode Zaal waar we een grappig- en-griezelig-testje deden in twee groepen. Dat was heel leuk om te doen en ook een beetje moeilijk. We kregen ook uitleg hoe het decor werkt. Heel indrukwekkend hoe dat gaat met vrachtwagens die binnenkomen en die doeken die omhoog/omlaag kunnen.
Bij de vergaderzalen gingen we ook een spelletje doen waarbij je heel goed moest opletten. Daarna gingen we naar de Blauwe Zaal waar we in de techniekruimte uitleg kregen van de techniekman over wat je daar moet en kan doen. Ik dacht dat er veel minder mogelijk was.
Als laatste gingen we via heel veel gangen naar de artiestenfoyer waar we afsloten met limonade en chips.
Dus, als je wilt leren hoe de Meervaart in elkaar zit, is deze rondleiding iets voor jou.

Lena

We kregen met een groepje kinderen een hele leuke rondleiding door de Meervaart. We leerden en zagen van alles. We gingen als eerste naar de ingang van de Meervaart daar vertelde de gids van alles over de garderobe. Ik mocht ook helpen de jassen van de kinderen op te hangen. Toen gingen we backstage. Toen zagen we hoe de gordijnen open en dicht gingen en hoe de lichten werkten dat vonden we heel interessant. Daarna gingen we het podium op en daar deden we leuke en grappige toneelspelletjes. Wat ik leuk vond aan deze rondleiding is dat je van alles komt te weten wat je in de stoelen van de zaal niet kan zien, bijvoorbeeld geheime gangen en een soort café voor de artiesten. Ook is het natuurlijk leuk dat je zelf ook dingen doet in plaats van alleen maar luisteren. Het was top het mocht wel wat langer duren en daar was iedereen het mee eens. En aan het einde kregen we nog een zakje chips en lekkere limonade.

Tanish

Ik was naar theater Meer en Vaart geweest voor een rondleiding om te kijken wat er gebeurd achter de schermen. Toen ik binnen kwam, zag ik garderobe waar je je jassen kan laten ophangen. Toen gingen wij naar een kleedkamer. Bij de kleedkamer waren allemaal foto’s van mensen die hadden voorstellingen gespeeld. In de kleedkamer mogen de kinderen zich verkleden om te proberen hoe het is om acteur te zijn.
Daarna gingen wij naar een zaal waar toneelstukken worden gespeeld. Daar
kregen wij te zien hoe een gordijn automatisch open en dicht kan met behulp van
een computer. Daarna gingen wij naar een aparte ruime waar alleen acteurs koffie
mogen drinken of eten. Als laaste zagen wij een vrachtwagen die spullen bracht
voor de voorstellingen,die was geparkeerd bij de garage van Meer en Vaart. Het
was een leuke rondleiding.

Leon

Ik ging naar een rondleiding van theater Meervaart.
Ik vond de rondleiding best leuk, want je mocht naar (geheime) gangen en ruimtes kijken.
Wat ook leuk was, was dat we achter de achter de schermen mochten kijken dus we zagen ook de lampen en dat soort dingen. En we zagen dingen waar je van zou denken, wow, ik had helemaal niet verwacht dat dat in de Meervaart was. Deze rondleiding was niet zomaar een rondleiding maar een interessante over de dingen die je normaal nooit mag zien. Ik geef de rondleiding 5 van de 5 sterren

Jaden Chote

Door Jaden Chote, 5 november 2017
Ik vond het leuk om achter de schermen te kijken en te zien hoe de vrachtwagens binnen komen.
’s Morgens komen de vrachtwagens binnen met spullen voor de artiesten en die spullen worden naar de kleedkamers en zalen gebracht.
Ook vond ik het verkleden op het podium erg leuk want je mocht zelf kiezen wat je aan deed.
Ik vond de rondleiding wel wat lang duren wat we moesten 100 minuten lopen en ik denk dat 60 minuten beter zou zijn.
Ik miste niks aan de rondleiding en zou het vrienden aanraden om ook te doen.

Ibrahim

Ik was in het theater de Meervaart voor een rondleiding. En tijdens de rondleiding heb ik veel leuke dingen gezien, wat je nooit ziet als publiek. Zoals dingen achter het podium, op het podium en nog veel meer. We zijn naar de garderobe, de kleedkamers, de rode zaal, de blauwe zaal en de kantine waar acteurs en regisseurs kunnen eten geweest.
In de rode zaal deed een man die daar werkt de deuren open waar de decoratie wordt afgeleverd. In de blauwe zaal dacht ik hoe wordt dan het decoratie afgeleverd, want de blauwe zaal zit op de eerste verdieping. Maar daar is een speciale lift voor. En een man die daar werkt deed de lift omhoog. In de kleedkamers van de artiesten was een douche, toilet en heel veel spiegels met aan de zijkant lichtjes hangen. En als alle laatst gingen we naar de kantine waar de acteurs en regisseurs eten.
Ik vond het heel tof en ik geef de rondleiding 5 sterren. Wil je ook zo iets tofs meemaken? Er worden vaker rondleidingen gegeven in theater de Meervaart.

Annika

Vandaag ging ik niet naar een show maar naar een rondleiding. De rondleiding duurde anderhalf uur. We begonnen in de garderobe en eindigde in de artiestenfoyer. We deden best veel spelletjes. Zoals een beetje verkleden. De spelletjes waren heel leuk. We gingen naar plekken waar je normaal niet mag komen. Zoals een soort techniek kamer. Het zou leuk zijn als we ook op de knopjes van de lichten mochten drukken. Er was ook een soort gangetje waar je van een theater naar het andere theater kon gaan. Ik vond het heel erg leuk. Ik geef de rondleiding 5 sterren.

IJspaleis (vrijdag 27 oktober)

Leon

Ik ging naar de show ijspaleis. Ik vond het een beetje saaie show omdat er niet gepraat werd en niet zoveel dingen worden gedaan. Wat ik wel leuk vond was dat ze dansten, maar op sommige momenten deden ze dat niet en toen vond ik het ook niet zo leuk. Ze hadden niet zo veel dingen op het podium alleen een paar ijsbergen. Het ging over reizigers die naar de noordpool gingen en dat er daar pinguïns waren (als ik het verhaal goed begrepen heb). Ik vond dat ze die pinguïns goed na konden doen want je zag direct dat het pinguïns waren. Wat ze wel goed konden doen was dingen uitbeelden met heel weinig spullen.

Isha

In de herfstvakantie mocht ik naar de voorstelling IJspaleis.
Ik dacht dat het een voorstelling zou zijn over een paleis van IJs, maar het was een dansvoorstelling.
Er werd helemaal niet gesproken, alleen werd er af en toe gezongen. Verder was er 1 danser en 4 danseressen.
Het verhaal was dat ze op een soort vakantie gingen naar een plaats waar het heel koud was, en daar werden dansers en danseressen ineens pinguins.
Wat wel heel raar was, was dat het in de zaal ook heel koud werd, alsof we in een ijspaleis zaten.
Ik vond het een beetje saai, omdat er niet veel actie was alleen maar dans daarom geef ik het maar 2 sterren

Amelius

Ik ben naar de voorstelling IJspaleis geweest . Deze voorstelling was 7+ jaar. Het was een voorstelling met veel dans en muziek. De acteurs hebben de hele voorstelling mooi gedanst, maar de voorstelling vond ik vooral leuk om de dansende pinguïns. De acteurs speelden deze pinquins. Decor zag er simpel uit , ik had wat meer verwacht. Het was een leuke voorstelling. Geschikt voor jong en oud.
Ik geef deze voorstelling 4 sterren.

Superoma (woensdag 25 oktober)

Rauf

De voorstelling vond ik erg leuk. Het gaat over een oma die superkrachten heeft. Ik zou het zelf heel leuk vinden als ik zo’n oma zou hebben, maar het kan ook heel gevaarlijk zijn. Ik vond het decor en de spullen die ze gebruikten erg cool, net als de boomhut en het huis. En toen oma vloog leek het net echt! Ik geef de voorstelling 4,5 ster.

Floor

We kwamen binnen en zagen dat het decor helemaal gebreid was. Het huisje, de kleren van superoma, alle dingen behalve hunzelf. Superoma heet superoma omdat ze een kleindochter heeft en die noemde haar altijd superoma. Ze bestreed misdaden totdat….. ze vond dat ze te oud werd. Ze stopte en werd een normale oma tot verdriet van haar kleindochter.
Haar kleindochter doet er alles aan om de saaie normale oma weer de superoma te maken. Maar lukt haar dat??? Ze waren met 2 actrices en eentje was natuurlijk de superoma en eentje de kleindochter. De acteurs leefden zich helemaal in. Vooral de kleindochter leefde zich heel erg in maar de oma ook heel erg. En zij leefde zich heel goed in in haar rol. Dat vond ik heel leuk. Ze hadden ook een hele leuke rap met zijn 2en en die was supergrappig. De hele voorstelling was heel grappig en het was geen moment saai. Ik ben zelf 11 en ik vind het nog steeds een hele leuke voorstelling dus ik zou de voorstelling zeker aanraden.

Edward Scharenhand (maandag 23 oktober)

Zarina


Hoi ik ben elf jaar en ik ben naar de voorstelling “Edward scharenhand” geweest. Ik vond de voorstelling een beetje langdradig ,want er was drie keer dat Edward iets per ongeluk deed en dan zeiden ze:’ Dat doet hij expres!’ En daarna werden ze heel boos op hem. De acteurs en actrices waren allemaal leuk gekleed en ze speelden ook heel goed. Er zaten veel liedjes in het stuk, dat vind ik heel leuk. Het decor was cool gedaan en de decorwissels ook. Er zaten ook veel verschillende emoties in. In sommigen stukjes zat wel iets komisch, maar als je echt wil lachen is dit niet het beste stuk om naar toe te gaan.

Zarina


Hoi ik ben elf jaar en ik ben naar de voorstelling “Edward scharenhand” geweest. Ik vond de voorstelling een beetje langdradig ,want er was drie keer dat Edward iets per ongeluk deed en dan zeiden ze:’ Dat doet hij expres!’ En daarna werden ze heel boos op hem. De acteurs en actrices waren allemaal leuk gekleed en ze speelden ook heel goed. Er zaten veel liedjes in het stuk, dat vind ik heel leuk. Het decor was cool gedaan en de decorwissels ook. Er zaten ook veel verschillende emoties in. In sommigen stukjes zat wel iets komisch, maar als je echt wil lachen is dit niet het beste stuk om naar toe te gaan.

Jasmijn

Ik heet Jasmijn, ik ben 10 jaar oud, en ik ben naar Edward Scharenhand geweest. Ik vond het een erg mooi stuk, maar wel een beetje treurig, want het was soms best zielig, vooral voor Edward. Want hij werd buitengesloten. Het decor in één woord: prachtig. De acteurs hadden een heldere stem en konden erg goed acteren. Ze legden overtuigend gevoel in hun tekst. Wel moet ik zeggen dat ze soms een beetje lang over iets doorgingen. Ook al was het daardoor wel begrijpelijk waar het over ging, erg handig voor wat jongere kinderen. Er zat, hoewel het een beetje treurig is, best veel humor in. Dat vond ik erg leuk, want ik hou erg van humoristische toneelstukken. Ook zou ik wat willen zeggen over de special effects. Waar halen ze het toch vandaan? Ik bedoel, ik weet wel dat ze een toneelmeester hebben, maar alsnog. Ik geef dit stuk **** sterren. Met vier mensen hebben ze het schitterend gedaan!

Welterusten, Kleine Beer (zondag 24 september)

Zarina

Hoi ik ben 10 jaar en ik ben naar de voorstelling “welterusten kleine beer” geweest. Ik vond de personages komisch, ze hadden namelijk hele grappige stemmetjes. Ze deden ook rare dingen: ze dansten heel raar en maakte grappige bewegingen. De decors waren heel leuk gedaan. Er stond een hele grote boom met een gat erin waar je echt in kon. De licht effecten waren super gaaf. Er kwamen veel leuke liedjes in voor. Die ze zelf zongen met nog steeds die grappige stemmetjes. Het verhaal was anders dan verwacht. Uiteindelijk kwam er een stukje met rare dansende clowns dat dus een droom bleek te zijn: dat stukje vond ik wat minder. Het verhaal was anders dan verwacht. De rest van het verhaal was wel verrassend leuk.
De voorstelling geef ik 4 sterren,

Yani

Ik vond het een hele leuke familie musical, althans voor de iets kleinere kinderen.
Ik ben 11 en ik vond het wel leuk maar dat kwam ook door de sfeer alle lachende en giechelende kinderen!
Ik geef het zelf 3,5 sterren want de musical was zelf ook leuk gedaan, goede choreografie fijne stemmen om naar te luisteren en de grappige teksten!
Zo zie je dat je met 4 acteurs ook een hele leuke show kan neerzetten.
De voorstelling vind ik zelf het meest geschikt voor kinderen van 1 t/m 7 jaar.

Leon

Ik ben naar de show Welterusten kleine beer geweest.
Ik dacht dat de show heel kinderachtig zal zijn. Maar dat was niet zo.
Hij was wel een beetje leuk. Ik denk dat de show nog leuker zou zijn voor kinderen rond de vier jaar. Het décor is wel mooi ik ga niet vertellen wat het décor was. Ik vond het ook leuk dat ze erbij gingen zingen. De beren waren hele grote poppen, die de acteurs gingen bewegen. Ze deden dat heel goed omdat het soms leek alsof de acteurs er niet waren .
Ik geef deze show 3,5 sterren

Lena

Welterusten Kleine Beer gaat over kleine beer die maar niet wil slapen. Ik had verwacht dat het kinderachtig was, maar eigenlijk was het best een grappige voorstelling. Omdat kleine beer niet altijd even slim is. Sommige stukjes waren ook een beetje triest. De manier waarop ze kleine en grote beer speelden was heel erg bijzonder, maar waarom dat zo is vertel ik niet, dan moet je zelf maar gaan kijken. Er werd veel gedaan met het licht en dat was heel mooi. Ook zaten er veel liedjes in, die vond ik heel mooi gezongen. Ik geef de voorstelling 3,5 sterren.

Amelius

Ik ben naar voorstelling "Welterusten kleine beer" geweest. De voorstelling ging over een beer die een leuke droom had. Acteurs hebben heel leuk gespeeld.Ik had niet verwacht dat in deze voorstelling gezongen zou worden muziek maakte deze voorstelling nog leuker. Decor zag er leuk uit.Vooral de waterval vond ik erg mooi.
Ik geef deze voorstelling vier sterren.

Amaya

Welterusten, Kleine Beer was een hele grappige en musicale voorstelling. Omdat het een 4+ voorstelling is, had ik het een beetje kinderachtig verwacht, maar het was veel leuker! Ik heb het boek heel vaak gelezen als kleuter. Het verhaal uit het boek kwam terug, maar dan heel anders en ook hebben ze extra dingen verteld. Ook waren sommige dingen anders, want in het boek gaat het over moeder Beer en hier was het vader Beer. De beren werden gespeeld door mensen, dat heb ik altijd steeds gezien. Ik wist alleen niet of het altijd de mensen waren die praten of de beren.
Het verhaal gaat erover dat het meisje en Kleine Beer bang zijn in het donker. Kleine Beer wil een lichtje, want hij is bang voor de Sijpelaar en de Sloffer. Gelukkig loopt het helemaal goed af. Ik denk dat veel kinderen bang zijn in het donker. Ik was vroeger ook bang in het donker. Dit verhaal geeft aan kleine kinderen wel een opluchting en misschien zijn ze dan minder bang in het donker.
Het decor was minder spectaculair, want ik zag de hand bij de waterval. De muziek paste goed bij het stukje dat aan de beurt was. En het licht viel prachtig op het podium. De knuffelmannetjes vond ik het grappigste. Dat ze opeens een lange nek en lange benen kregen en gingen dansen was echt heel grappig.
Deze voorstelling is leuk, grappig en super voor kinderen van 4 tot 120 jaar!

Veel plezier met het kijken naar: Welterusten, Kleine Beer

Floor

Ik ben naar de voorstelling ‘ Welterusten, kleine beer’ geweest. Het is een voorstelling voor 4+ en duurt 1 uur.
Voordat het begon dacht ik dat het een beetje kinderachtig zou worden en aan de ene kant was dat het ook maar het was ook wel weer schattig en leuk. Als 10-jarige zoals ik is het wel leuk om weer te zien, maar ik zou er niet met mijn moeder alleen naar toe gaan. Het is leuk omdat ik een reporter ben, dus dan kijk je er met een ander oog naar maar als je echt al 10 jaar of ouder bent niet meer doen!! Het zou zeker leuk zijn om met je kind van 4 tot 7 jaar er naartoe te gaan, maar met een kind van 8+ zou ik het niet doen.
Het ging over een meisje: Marscha, Kleine Beer en Grote Beer. Marscha en Kleine Beer proberen te slapen, maar dat lukt maar niet. Eerst vinden ze het te donker en dan komt Kleine Beer weer niet in slaap. Dan vertelt Marscha allemaal verhalen aan kleine Beer , en in die verhalen zit Grote Beer. dus misschien bestaat Grote Beer wel helemaal niet. Alleen maar in hun hoofd.. In de verhalen van Marscha is Kleine Beer steeds bang en weet Grote Beer hem gerust te stellen. Het is een voorstelling met veel muziek en zang. De beren zijn natuurlijk niet echt.. Ze zitten ook niet in een pak, maar wat dan? Dat moeten jullie zelf maar gaan bekijken als jullie naar de voorstelling gaan. Ze werken veel met geluiden, en dat is heel leuk. Ik raad het aan voor ouders met kleuters.
Ik geef de voorstelling 3,5 sterren

Tanish

Ik vond de voorstelling leuk omdat het vrolijk was.Ze gingen mooie liedjes zingen.Ik vond het decor mooi.Het meisje en de beer waren bang in het donker. Daarom hebben ze elkaar een verhaal verteld.Doordat verhaal werden ze moe en niet meer bang en in slaap gevallen. Ze zijn niet meer bang omdat ze hebben geleerd dat die enge dingen alleen in je hoofd bestaan. Daarom kunnen alle kinderen deze voorstelling komen kijken.

Navya

Ik ben naar de voorstelling kleine beer geweest.
Voor dat de voorstelling begon dacht ik dat het heel kinderachtig zou worden. Maar toen het verhaal eemaal begon ,was het helemaal niet zo. Zelf vond ik het een spectaculair decor. Het verhaal ging over een meisje, dat Marsha heet en die had een teddy beer. Niet zomaar eentje maar een die kon praten. Het was al laat dus ze moesten naar bed, maar er was alleen een ding; ze waren allebei bang in het donker. Daarom begon Marsha een verhaal te vertellen zodat kleine beer eindelijk in slaap viel. Na het verhaal waren ze allebei niet meer bang . Maar na verhalen vertellen word je moe dus eindelijk vielen ze in slaap. Maar dat verhaal kom je pas achter in de voorstelling. Het moraal van het verhaal was dat je niet bang moet zijn, want enge dingen gebeuren alleen in je hoofd. En daarom vond ik het een leuke, geschikte voorstelling voor kleuters om naar te kijken.

Jasmijn

Ik vond het een mooie voorstelling met een moraal in het verhaal, namelijk angsten creëer je in je eigen hoofd, daar kun je ze ook afleren. 10 is mijn leeftijd en ik vond het nog best kunnen. Aangezien het een voorstelling is voor 6+ kon het nog best doorgaan voor mij. Het was een erg gezellige sfeer en de muziek was mooi op zijn manier. Ik kon het goed vinden met de acteurs want je zag hun emoties goed. Verder denk ik dat een 6 jarige de tekst erg zou begrijpen. Er was een prachtige achtergrond en het licht was erg verhelderd. Een interessant verhaal is het wel. De kleine beer moet in slaap vallen, maar het einde vertel ik niet. Oja, de personages hadden grappige stemmen. Hoog en laag. Ik geef (naar mijn mening) vier sterren.
In december is de voorstelling nog een keer in De Meervaart te zien, veel kijkplezier, als je gaat!

Joris en de Drakentemmers (vrijdag 31 maart)

Floor

Ik ben naar de voorstelling, Joris en de drakentemmers geweest. Het was een hele leuke en muzikale voorstelling. Toen ik binnenkwam zag ik allemaal instrumenten en veel gekleurde lichtjes. Dat was mooi. Iemand maakte ook leuke grapjes toen we nog even moesten wachten. Dat was fijn zodat we ons niet gingen vervelen. Ze vertelden veel in de muziek maar ook weer met toneel en gepraat. Dat was ook heel leuk. Wat ik er ook mooi aan vond was dat er grappige en leuke momenten tussen zaten, maar ook zielige momenten. En dan maak je het ook niet saai. Dat was heel erg leuk. Ze zongen ook 5-stemmig of 4 of 3-stemmig en dat was heel mooi. Op het begin vertelden ze over hoe een draak in elkaar zat enzo en daarna vertelden ze dat ze allemaal een eigen draakje hebben in hun lichaam: een soort van stemmetje die bij bepaalde situaties opkomt. Het publiek vond ze ook heel grappig. Ik vond dat ze over alles goed hadden nagedacht. We mochten daarna ook nog een foto maken met de spelers. Dat vond ik ook leuk. Ik geef de voorstelling 5 sterren omdat over alles goed was nagedacht en het niet saai werd, wat er ook gebeurde.

Leon

Ik ging naar de voorstelling Joris en de drakentemmers.
Ik verwachte te gaan zien dat er een drakentemmer was die Joris heete en dat hij vrienden had die ook drakentemmers waren.
Ik vond de voorstelling leuk omdat ze bijna alleen gingen zingen. Die liedjes vond ik mooi .
Op het podium stonden veel dingen die je in huis hebt.
Soms waren er spannende of enge dingen bij maar ook heel veel grappige.
Ik denk dat deze voorstelling leuk zou zijn voor kinderen boven de vijf .
Ik vond deze voorstelling zo leuk dat ik naar nog een show van deze artiesten zou willen gaan.

Navya

Joris en de drakentemmers is gemaakt door productiegroep Het Laagland. Deze voorstelling was erg grappig maar tegelijk ook leerzaam vond ik. De voorstelling ging over vier mensen die op het laatst hun angst overwinde en dat is wat ik heb geleerd in deze voorstelling. Deze vier mensen hadden doorzettingsvermogen, bleven goed in hun rol en hadden veel energie in de voorstelling. Ze speelden ook op instrumenten, het was fantastisch hoe ze dat deden. Muziek was volgens mij hun passie, ze hebben alle emoties in de liedjes laten zien en dat was betoverend . Verder zeg ik niks, dat beleef je zelf in de spektaculaire voorstelling

De GVR (dinsdag 21 februari)

Lena

Ik kwam de zaal binnen en er lag een meisje op de kast (Sofie) en een scherm met de GVR er op. Toen de voorstelling begon herkende ik alles van het boek. Het was soms spannend en ook heel grappig omdat de actrice deed alsof ze de pop was, dat was goed. Ik vond vooral de hand en de nagels van de reus de Bloedbottelaar er best eng uitzien. Er was maar één acteur en zij speelde alle rollen. Zij deed heel veel tegelijk en dat was knap. De voorstelling is bedoeld voor mensen vanaf 6 jaar, het kan ook jonger maar dan is het wel erg spannend.

Floor

Ik ben naar de GVR (Grote Vriendelijke Reus) geweest. Het was een goeie opbouw en niet saai om naar te kijken. Ik vond het wel jammer dat er maar 1 acteur was.
Elke keer als ze moest wisselen van rol ging ze even weg en was ze weer anders.
De actrice zat heel goed in haar rol en daarom was het weer een stukje leuker. Als ze een emotie had voelde ik dat niet zo. Dat was wel jammer!
Ze maakte wel grappige grapjes. Tenmiste, dat vond het publiek.
Toen ik binnenkwam zag ik gelijk een mooi decor.
Ze had alles heel mooi gedaan.
Het decor past ook bij de voorstelling! Ik denk dat het het leukste is voor kinderen tot 12 jaar omdat er wel poppen bij zaten! De meeste rollen werden door poppen gespeeld. Dat is wel leuk!

Ik geef het 4 sterren omdat het leuk was maar er waren wel wat minpuntjes.

Leon

Ik verwachte dat er een reus was die heel aardig was tegen mensen .
Deze voorstelling is wel leuk voor kinderen boven de zes jaar. Want voor jongere is de voorstelling misschien te eng. Soms is de voorstelling grappig en leuk en soms ook een beetje spannend.
Ik vond dat de acteur goed speelde omdat ze verschillende stemmen kon naspelen. Het beste wat de acteur speelde vond ik dat ze verschillende stemmen kon nadoen.
Ik vond het decor niet echt bij het verhaal horen want in de grot van een reus horen dingen van steen te staan vind ik. Er was ook een verrassing in het decor, het was een soort raam. Een ding dat ik heel leuk vond en nog steeds onthoud is het raam. En het leukste aan het verhaal vond ik dat er een reus was. Wat ik niet leuk vond is dat er poppen waren.

Onbekend land (zondag 05 februari)

Lena

Toen ik binnenkwam in de zaal, zag ik een vrouw op een koffer liggen. Ik hoorde ook hele spannende muziek. De muziek gaf een hele spannende sfeer. Het was moeilijk om te weten wat er met de vrouw aan de de hand was. Iedereen dacht wat anders maar dat was juist leuk aan de voorstelling.

Het decor en de attributen was anders dan andere theaterstukken. Wat ook bijzonder was, was dat ze heel veel speciale muziekinstrumenten gebruikten. De vrouw was in een land aangekomen waar vogels (of andere dieren?) een taal praatten die de vrouw niet begreep.

Samengevat was dit was een super leuke voorstelling over een vrouw die in een onbekend land terechtkomt.

De grote illusionist (vrijdag 27 januari)

Magisch muziektheater dat barst van de verhalen, smeuïge trucs en live muziek. Over een kleine jongen die droomt een briljant goochelaar te worden, liegen, bedriegen en een konijn dat telkens opduikt. Maar ook over de keerzijde van glitter en glamour en een assistente die nooit applaus krijgt.

Navya

De grote illusionist is gemaakt door de productie groep “ Filiaal theatermakers”, waarin alle emoties tevoorschijn komen. Het verhaal ging over een kleine jongen die een droom had. Ondanks alle moeilijkheden ging hij toch verder met zijn droom. Het was een spektakel show om van te genieten. De goocheltrucs waren prachtig. Er was ook een konijn dat verscheen en verdween. De drie personages waren erg getalenteerd. Het publiek vond de voorstelling zo plezierig, dat ze een staand applaus gaven. Ik was erg onder de indruk van deze voorstelling, dus beoordeel ik het met vier sterren.

Ibrahim

Ik ben naar een voorstelling geweest die heette De Grote Illusionist. Het gaat over goochelen. Er staan veel kisten op het toneel. In de show zijn er veel licht en geluidseffecten. Er wordt veel gedanst en gezongen.
Aan het begin van de voorstelling wordt een voorspelling gedaan door de acteurs. Ze schrijven iets op een blaadje en doen dat in een kistje. Ze stellen ook een paar vragen aan het publiek. Er is een konijn die praat. En er worden veel trucs gedaan in de show. Er is een jongen die naar een goochelwinkel gaat en een truc koopt. En de man van de winkel zegt goochelen daar kom je nooit meer vanaf. Kom snel naar de show van De Grote Illusionist dan kun je zien hoe de voorspelling afloopt. En wat er met die jongen gaat gebeuren.
Ik vond het een hele leuke show.
Ik geef deze show 5 sterren.

Floor

Ik ging vrijdag naar De Grote Illusionist. De voorstelling was heel leuk. Ze waren met z’n drieën. Er waren meerdere personages die ze met z’n drieën deden.

Toen ik binnen kwam zag het decor er heel mooi uit. En toen het begon werd het helemaal donker en was er 1 plek helemaal verlicht in het midden. En daarna begon het.
Er waren heel veel trucjes die ik echt niet snapte. En ze hadden ook nog een knuffel.
Dat was een konijn en die kon ook veel magische dingen doen.

Er was ook hele mooie muziek want er was iemand die achter een piano zat en die kon echt super goed piano spelen. En ze zongen ook heel vaak en dat was heel mooi want dat was dan met 2e stem. Er waren ook heel leuke geluidseffecten bij. En dat maakte het helemaal af.

Het was ook heel grappig. En het publiek lachte ook vaak. Ik zou het ook zeker aanraden om naar te gaan kijken aan iedereen die dit leest, en ik ga het zeker zeggen tegen al mijn vrienden en vriendinnen.

Leon

Ik verwachtte dat het en verhaal zou zijn. Dat ging over iemand die een grote illusionist wilde worden. En dat was ook zo. Maar er gebeurde ook andere dingen zoals illusies en zo waren er nog een paar. Ik vond de voorstelling best leuk maar ook een beetje spannend door de trucs. Op het podium stonden muziekinstrumenten, een gordijn en nog een paar andere dingen. Soms was er een beetje tempo in de voorstelling en soms juist niet. Er was muziek en er werd ook heel veel met licht gedaan en daardoor werd de voorstelling leuker .

Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurden (8+) | Theater Artemis / Het Zuidelijk Toneel ( vrijdag 18 november)

Het is net echt, dat middeleeuwse dorp op het toneel, met die fraai geschilderde natuur op de achtergrond. In de verte klinkt muziek. Voorop het podium staat een marskramer een verhaal te vertellen. Hij vertelt over de hardwerkende ouders, die hun kinderen desnoods met hun leven tegen wolven of andere plagen beschermen. Er staat een kind op. Een kind uit het publiek. Het klautert het toneel op. Het lijkt te weten waar het heen moet. Een ander kind volgt, het kind dat met jou meekwam misschien wel. Wat nu?

Leon

“Ik verwachtte dat de grote mensen weggingen uit een Middeleeuws dorp en dat er rare dingen gingen gebeuren. En dat was ook zo. Ik vond de voorstelling leuk omdat er kinderen mee mochten doen, maar dan op een hele speciale manier.

Op het podium stonden vier huizen, een kar en twee echte kippen! Als je wilt weten wat er met die vier huizen en het hele toneel gebeurd dan moet je komen kijken (het is heel bijzonder). In het begin was het een beetje moeilijk om te begrijpen. Er was heel veel met muziek, geluid en licht gedaan. Dat was leuk om te zien, want het was heel duidelijk of het dag of nacht was. Dat maakte het allemaal heel echt.”

Ibrahim

“Het verhaal speelt zich af in de Middeleeuwen. Er is één man die het verhaal vertelt. Als die man aan het praten is, staan de acteurs stil en wanneer de man stil is dan bewegen de acteurs. Het verhaal gaat over volwassen mensen die hun kinderen beschermen tegen gevaren, maar ineens hebben ze genoeg van hun kinderen.

Wanneer de kinderen slapen, vullen ze de karren en vertrekken ze. Plots wordt het donker in de zaal. Na een lange stilte lopen er mensen langs met kleren van die tijd. De kinderen worden wakker en zien hun ouders niet meer. Wat er daarna gebeurde, dat moet je zelf komen bekijken. Dus kom snel naar de show: ‘Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde’. Het leukste aan de show vond ik de huisjes, omdat ze heel apart waren. Die man die het vertelde vond ik niet zo leuk.”

Floor

“Ik ben naar de voorstelling geweest ‘Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde’. Het was een bijzondere, maar soms ook een beetje saaie voorstelling. Ik wist aan het eind van de voorstelling eigenlijk niet zo heel goed wat ik ervan moest vinden. Wat wel weer heel leuk was, was dat er kinderen mee mochten doen uit het publiek en er zaten toch ook grappige momenten in.

Er was een mooi decor, een soort Middeleeuws dorpje. Het had ook echt een Middeleeuwse sfeer door de muziek en door de kleding die ze aan hadden. Wat ik wel een beetje saai vond, was dat er in het eerste deel heel veel door de verteller gepraat werd en er niet zo veel gebeurde op het podium. In het tweede deel werd er juist te weinig gepraat.

Ik hou zelf meer van voorstellingen waarin veel gebeurd. Nu was het bijna alleen maar met gebaren en dat vind ik jammer.
Ik geef de voorstelling 2 sterren omdat ik toch niet heel enthousiast was op het eind.”

Lena

Ik vond het van te voren heel spannend om naar de voorstelling 'Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde' te gaan. Het was namelijk een hele bijzondere voorstelling omdat je met deze voorstelling mee mag doen. Ik verklap niet precies hoe, behalve dat je een kostuum van vroeger aan mag trekken en het net lijkt alsof je in de Middeleeuwen bent!

Het gordijn ging open en er stond een prachtig decor. Er stonden oude houten huizen, een boom én er waren zelfs kippen. Er speelden ook muzikanten op het podium.

Een verteller vertelde over het dorp en de mensen die er wonen. Je zag alleen de ouders. Het verhaal van de verteller duurde wel een beetje lang.
Toen vertelde de verteller dat de ouders weggingen. Je zag alle vaders en moeders weggaan met al hun spullen en wat er daarna gebeurde... was superleuk!! Ga dat zelf maar zien.

Oma, mag ik mijn pop terug? | Theater Gnaffel (zondag 06 november)

Een grappige en ontroerende voorstelling over Fien en haar oma, gebaseerd op het gelijknamige boek van Mark Haayema. Elke zondag gaat Fien met haar pop bij oma op visite. Fien ziet dat haar oma ouder wordt en steeds meer begint te vergeten. Op een dag vergeet oma zoveel dat ze moet verhuizen naar een speciaal huis voor vergeetachtige opa’s en oma’s. Pop mag een nachtje bij haar logeren, maar als oma niet meer weet waar ze pop gelaten heeft, moet Fien in actie komen.

Isha

“Op zondag 6 november ben ik naar de voorstelling ‘Oma mag ik mijn pop terug’ geweest.
Toen ik de naam van de voorstelling hoorde, dacht ik: het gaat over een meisje dat haar pop bij oma thuis was vergeten. Het bleek een poppentheater te zijn, waarbij de hele grote en kleine poppen speelden. Er waren verschillende poppen: oma, nog een oma, opa in het bejaardentehuis en Fien de kleindochter. Het verhaal ging over oma die ging verhuizen naar een bejaardentehuis en steeds op zoek was naar opa, terwijl opa al was overleden. Oma was heel erg vergeetachtig en dacht alleen aan vroeger.

De voorstelling had veel muziek en af en toe zang. Het was heel grappig, maar soms ook heel verdrietig. Het decor leek in eerste instantie ‘super lelijk’, maar toen de voorstelling begon vond ik het steeds mooier worden. Het veranderde steeds, waardoor het bij het verhaal paste. Het verhaal was goed te volgen. Ik zou zeker mijn vriendjes en vriendinnetjes vertellen naar de voorstelling te gaan. Samen met hun oma, dat is pas gezellig! Ik geef deze voorstelling 4 sterren. Als het nog iets spannender was geweest, dan hadden ze van mij 5 sterren gekregen.

Leuk! | De Toneelmakerij (vrijdag 04 november)

‘Leuk!’ is een ongepolijst, cabaretesk sprookje. Een absurde talentenshow waarbij alles uit de kast wordt gehaald, want er kan er maar één de leukste en de beste zijn. Met een dolgedraaide presentator en zijn deelnemers, die eigenlijk niets liever willen dan zichzelf zijn.

Gozde

Op vrijdag 4 november 2016 gingen we naar een voorstelling in De Meervaart genaamd Leuk. Leuk was een hele leuke en grappige voorstelling. Het leukste vond ik toen de kinderen nog niet geboren waren en het grappigste vond ik toen ze zo gek gingen dansen, daarvan moest ik echt lachen. Het bord waar je alle scores kon zien was heel leuk om naar te kijken. Ik vond het heel zielig dat het lange meisje steeds uit gelachen werd en ik vond het heel lief dat die jongen toen zijn knuffelbeer aan dat meisje gaf. Het mooiste vond ik het einde, toen ze allemaal papiertjes in de lucht gingen gooien. Leuk was dus echt een heel erg leuke voorstelling.

Helena

“Ik ben naar de voorstelling ‘Leuk’ gegaan en het was ook een leuke voorstelling! Toen we binnen kwamen, zagen we in het decor naakte benen. Het gaat over wie het beste kind van Nederland is. Het was een spelshow met leuke liedjes en gekke kleren. Iedereen speelde twee rollen. Het was een voorstelling met veel humor en de mensen in de zaal moesten veel lachen. De spelers speelden heel erg serieus, alsof ze echt diegene waren. En aan het einde kwam er een leuke, grote verassing.”

Navya

“Leuk is een leerzame en interessante voorstelling gemaakt door de productiegroep Toneelmakerij. Het verhaal gaat over vier mensen die in tweetallen een wedstrijd spelen. Bettie was voor mij het beste personage, want ze was erg actief en had veel vertrouwen in zich.

‘Leuk’ is een titel waarbij je denkt aan blijheid, maar uiteindelijk was het een serieuze en informatieve voorstelling voor kinderen en ook voor ouders. Van deze voorstelling heb ik geleerd dat iedereen een eigen talent heeft. Soms duurt het lang om een talent te ontdekken en soms snel. Maar je hoeft je nog geen zorgen te maken, want het komt vanzelf. Er zijn nog veel meer dingen die jullie nog moeten weten, maar die ga ik heus niet verklappen. Dat kom je te weten tijdens de voorstelling!”

Klucht l Bontehond (zondag 09 oktober)

'KLUCHT' is een voorstelling van BonteHond, beschikt voor 6 jaar en ouder, en was op zondag 09 oktober in De Meervaart te zien. Het is een klucht met 15 deuren en personages die de hele tijd stiekem willen zoenen. Een fysieke, snelle slapstickvoorstelling waarin vijf acteurs continu verliefd worden, zich verstoppen en smoesjes verzinnen. Ze liegen en bedriegen totdat ze zelf niet meer weten op wie ze nou waren en waarom.

Helena

Ik ben naar de voorstelling Klucht gegaan.
Het was een theater met wel 15 deuren!!!
En iedereen was op elkaar verliefd en uiteindelijk wisten ze niet op wie ze verliefd waren of wie ze waren.
Ik vond het een leuke voorstelling met leuke verrassingen.
Het decor zag er mooi uit en had een bank en heel veel deuren. Ik vond het een leuke voorstelling want ze liepen in hun onderbroek. Mijn lieveling personage is Jos.
Alle kinderen en volwassenen vonden het leuk en gingen lachen. Je moest wel even goed horen en kijken om te weten over wat het ging. Conclusie: ik vond het een leuke voorstelling.

Navya

Klucht is een comedyvoorstelling gemaakt door theater groep Bontehond. Het decor wat ik zag, toen ik binnenkwam waren allemaal deuren. Achter elke deur kwam voor het publiek een verrassing tevoorschijn waardoor het publiek verbaast werd. De grappigste acteur Willie heeft een nieuw dansje gecreëerd door elektrische schokjes te krijgen. In het verhaal waren 5 mensen die Hili wilde spelen maar de echte Hili ontdek je in de voorstelling. Klucht heeft mij ook veel geleerd zoals dat man en man en vrouw en vrouw verliefd kunnen zijn. Ik vind deze voorstelling zo leuk dat ik mijn verjaardag bij De Meervaart wil vieren.

Lena

Toen ik de zaal binnenkwam, zag ik op het toneel heel veel deuren in heel veel kleuren. Het zag er al meteen heel leuk uit. De voorstelling was heel grappig, want het gaat over vijf mensen en iedereen is verliefd op iedereen.

Sommige mensen zijn getrouwd, maar zijn ook verliefd op iemand anders. Het waren grote mensen, maar ze speelden doktertje en kinderachtige spelletjes zoals vader- en moedertje. Ze hadden het gevoel van vlinders in hun buik.

Het allerleukst vond ik Mercedes de huishoudster. Zij zei tegen de man die ook in het huis woonde "trek je broek uit en ga in bed liggen", ze ging zelf ook in bed liggen en toen ging ze plotseling een kinderboek lezen. De hele zaal moest toen lachen.

Er gebeuren de hele tijd heel veel dingen, de deuren worden heel veel gebruikt en er zijn leuke licht- en geluidseffecten. Ik geef de voorstelling 4 sterren!

Floor

'KLUCHT' gaat over vijf mensen. Wil en Hillie: zij zijn getrouwd. Zij hebben ook nog een huisvrouw, die Mercedes heet. Hillie en Wil hebben twee vrienden: Joke en haar man Jos. Het gaat er eigenlijk over dat ze allemaal willen zoenen en dat ze zichzelf kwijt raken.

Ik vond het zelf een grappige en leuke voorstelling. Het decor was heel mooi: er waren 12 deuren en het zag er echt uit als een huis, maar er zaten ook grappige verassingen in. Het werd nooit saai, want er waren heel veel effecten en er was veel licht. Het is ook leuk voor grote mensen en voor oma’s of opa’s.

Ik zou mijn vrienden en familie deze voorstelling zeker aanraden omdat het gewoon een superleuke voorstelling was en het decor er goed bij paste. Ik vond de voorstelling zelf heel leuk en grappig, omdat alles goed te volgen was en de gezichten pasten bij de personages. Ik raad iedereen aan om er naar toe te gaan.

Ibrahim

Het was leuk omdat het grappig was en er verrassingen in zitten. De show gaat over liefde. De acteurs rennen veel en schreeuwen veel en ze dansen en zingen veel.

Een deel van het toneel kon draaien en er waren veel licht- en geluidseffecten. Als je de kans krijgt: ga dus snel kijken naar 'KLUCHT'!

Leon

Ik verwachtte dat de mensen die het speelden heel veel door de deuren zouden lopen. Dat deden ze ook, maar ze gingen ook heel veel praten en een paar keer zingen.

Het ging erover dat ze allemaal op iemand anders verliefd werden (man op man, vrouw op vrouw en vrouw op man). Ik vond alle acteurs grappig op het moment dat ze dachten dat ze allemaal één iemand waren. Er waren veel deuren, een radio en een telefoon en nog andere dingen. De geluiden waren leuk, omdat er veel verschillende achter elkaar kwamen. Er waren ook geluiden waarbij de hele zaal moest lachen.

Soms word er een beetje te veel met licht gedaan, dus het kan zijn dat je er hoofdpijn van krijgt. Het is een hele leuke show om van te genieten met vrienden en familie.