Neem een optie

Zaalhuur

Congreslocatie

Organiseer uw congres bij de Meervaart, het best bereikbare theater in Amsterdam!

Theater de Meervaart is dé locatie om een congres te organiseren. De dynamische theateromgeving geeft het congres een inspirerende sfeer. Daarnaast is de congreslocatie uitstekend te bereiken. We zijn gelegen vlakbij de Ring A10 in Amsterdam, er is een directe verbinding met Schiphol en er stoppen twee trams vanuit Amsterdam Centrum voor de deur. Dit maakt het ook de ideale locatie voor internationale congressen. 

Zijn er specifieke wensen tijdens het congres, zoals de catering of organisatie? Laat ons met u meedenken! Samen zorgen we ervoor dat het congres een groot succes wordt.

Congreslocatie Amsterdam

Jaarlijks worden er met onze gastvrije en flexibele aanpak zo’n 150 zakelijke congressen georganiseerd. De Meervaart beschikt over meerdere - grote en kleine - zalen. Onze twee grootste zalen zijn de Blauwe zaal en de Rode zaal. Deze theaterzalen hebben een groot podium, met alle mogelijkheden die een podium biedt voor een spectaculaire presentatie. Tijdens de presentatie kunnen wij voorzien in de techniek. Onze in-house techniek medewerkers zijn vakkundig en nemen alle techniek uit handen. Daardoor kunt u zich als organisator concentreren op het geven van de presentatie of lezing. 

Naast de twee grote theaterzalen beschikken we over 10 professionele, zakelijke vergaderruimtes variërend van 25 m2 tot 120 m2, met 12 tot 120 zitplaatsen. Deze vergaderzalen kunnen tijdens het congres ideaal gebruikt worden voor workshops, trainingen, brainstormsessies, etc. De vergaderzalen zijn naast elkaar gelegen. Dit is een voordeel bij het wisselen van ruimtes tussen de verschillende trainingen en workshops door. 

Daarnaast beschikt ons congrescentrum in Amsterdam over drie foyers. Er zijn twee foyers gelegen aan de Rode zaal en Blauwe zaal en de andere foyer is gelegen aan onze vergaderruimtes. De grootste foyer, gelegen naast de Rode zaal op de begane grond, kan onder andere gebruikt worden als ontvangstruimte, maar ook voor het serveren van een buffet. 

Deze 12 zalen en 3 foyers kunnen als één congrescentrum worden gehuurd. Daardoor zijn er meerdere ruimtes tot de beschikking voor presentaties, lezingen en workshops. 

MVO congreslocatie Amsterdam

Samen met onze opdrachtgevers en partners werken wij hard aan een groene toekomst. Op het dak van de Meervaart liggen maar liefst 300 zonnepanelen om tijdens zakelijke events in de energiebehoefte te voorzien. Daarnaast is ons theater compleet voorzien van LED-verlichting. Op die manier kunnen wij de CO2 uitstoot reduceren. 

De Meervaart heeft de status van een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Naast theater en congreslocatie, zijn wij ook een studio voor talentontwikkeling. Alle opbrengsten van de zakelijke verhuur gaan rechtstreeks naar Meervaart Jong en Studio. Door het organiseren van uw congres draagt u daarom bij aan kunsteducatie voor de jeugd! 

Beurslocatie in combinatie met congres

Regelmatig ontvangen wij aanvragen voor een congres in combinatie met een beurs. Daar is de Meervaart de perfecte locatie voor. Onze grootste foyer, gelegen op de begane grond en 685 m2 groot, is de ideale plek om een beurs te organiseren in combinatie met een congres. In deze foyer kunnen diverse stands worden geplaatst, waar bedrijven en merken hun producten en diensten kunnen presenteren. 

De foyer kan volledig naar uw wens worden ingericht. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk direct wat Meervaart voor u kan betekenen als conferentielocatie in Amsterdam door de informatiemap te downloaden, of neem contact met ons op.

Congres organiseren bij de Meervaart

Bereikbaarheid en parkeergelegenheid
Meervaart is het best bereikbare theater van Amsterdam. Tijdens het congres kunnen de gasten voor de deur per auto, met het OV of zelfs per boot arriveren. Parkeren is in de voordelige, naastgelegen parkeergarage geen enkel probleem. De parkeergarage biedt plaats aan 450 voertuigen en kost €8,- per dag. In tegenstelling tot de parkeerkosten in het centrum van Amsterdam zijn de parkeerkosten in onze parkeergarage niet gestegen en nog steeds voordelig. 

Hotels in de omgeving
Bij een congres komen de gasten vanuit het hele land en in veel gevallen zelfs van over de hele wereld. Daarom zijn hotels in de omgeving van groot belang. De Meervaart werkt samen met een aantal hotels in onze omgeving. Wij regelen daarom graag de overnachtingen van uw gasten in een van deze hotels. 

Services
Wij nemen graag de organisatie van het congres uit handen. Zo verzorgen we met onze catering graag een heerlijk ontbijt, lunch, borrel, buffet of diner voor de gasten. Ook helpen wij graag bij de planning en organisatie van het congres. Zo kunnen wij ondersteunen bij het professionaliseren van het draaiboek. We kijken dan samen wat de beste invulling en planning van de dag is en geven tips met betrekking tot registratie, branding, techniek, muziek en lezingen. Ook is er tijdens het evenement de gehele dag een duty-manager aanwezig die onder andere de communicatie met de horeca en techniek op zich neemt. Samen met de duty-manager wordt het congres tot in de kleinste details georganiseerd.

Zijn er specifieke wensen tijdens het congres? In onze congreslocatie kunnen wij het congres op maat verzorgen. U heeft keuze uit diverse arrangementen, waarbij u zelf kunt kiezen hoe uitgebreid u de catering wilt. Het is mogelijk om het congres af te sluiten met een diner. In dat geval kunnen we onder andere fingerfood en een walking dinner serveren. Een aantal voorbeelden van partners waarmee wij samenwerken zijn Grapedistrict, Gulpener en Tony Chocolonely.


Congreslocatie huren bij de Meervaart

Wilt u meer informatie over wat congreslocatie de Meervaart voor uw congres kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Contact opnemen kan tijdens kantooruren via 020 410 77 20 of via sales@meervaart.nl. Ook kunt u onze informatiemap downloaden. Onze medewerkers horen graag wat ze voor uw congres kunnen betekenen.

Heeft u al een specifieke datum en personenaantal voor het congres in gedachten? Dan kunt u direct een optie nemen op onze congreszaal in Amsterdam. 
 

Neem contact op met ons op via 020-410 77 20 of mail één van onze collega's

Neem een optie
Neem een optie
Klik hier

Neem een optie

1,5 meter Events

Veiligheid en & hygiëne tijdens uw congres of evenement staan altijd voorop! Ons ruim opgezet theater leent zich uitstekend voor 1,5 meter opstellingen tijdens evenementen en congressen.

Meervaart Meetings & Events: 1,5 meter Events

Hybride & Livestream Events

Bereik een groot publiek in onze Meervaart Livestream Studio!

Meervaart Meetings & Events: Hybride & Livestream Events

Bereikbaarheid

Centraal gelegen in Amsterdam, tussen het centrum en Schiphol in. Met OV of auto, u bent er zo. Met voldoende parkeergelegenheid voor een zeer voordelig tarief.

Meervaart Meetings & Events: Bereikbaarheid
Bekijk de virtuele tour

Neem contact op

U kunt ons bellen op 020 410 7720 of een email sturen naar sales@meervaart.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief